Annonce
Debat

Radikale Andy Pedersen hylder en virkelighed, hvor ufaglærte danskere kommer i klemme - ikke min virkelighed

Susanne Eilersen. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Læserbrev: 26. januar er der et svar til mig fra den radikale Andy Pedersen, bosiddende i København (læserbrevet "Velkommen til virkeligheden, viceborgmester", red.)

Desværre er der ikke mange medfølende ord i Andy Pedersens læserbrev for rengøringsassistenten, der isoleres på sit arbejde, fordi hun ikke kan kommunikere med sine kollegaer, da de ikke taler dansk, eller den ufaglærte unge mand, der ikke kunne få job på et lager, fordi han ikke kunne begå sig på engelsk, og dermed heller ikke kunne kommunikere med sine udenlandske kollegaer.

Det burde være de udenlandske arbejdere der blev stillede over for et krav om dansk kundskaber. Men for de radikale har det altid været vigtigere, at danskerne retter ind, og ikke omvendt, det er der jo ikke noget nyt i.

Den unge mand er ordblind, og har derfor svært ved det boglige, og i det hele taget svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarked. Alligevel er det ham der ryger ud i kulden. Det er helt uacceptabelt.

I mit læserbrev ("Taler vi stadigvæk dansk i Danmark?", red.) står der ikke noget om, at jeg har noget imod de udenlandske fragtmænd der kommer med vare, ufaglærte medarbejdere eller rengøringsassistenten.

Men jeg har noget imod, at vi som samfund, arbejdsgivere og for den sags skyld fagbevægelsen, ikke stiller langt større krav til dem der kommer ude fra, og som ønsker at bo og arbejde i Danmark.


De skal selvfølgelig forpligtige sig til at lære det danske sprog. Der udbydes et utal af danskundervisning her i landet, som de kan tilmelde sig, hvis de vil.

Susanne Eilersen


De skal selvfølgelig forpligtige sig til at lære det danske sprog. Der udbydes et utal af danskundervisning her i landet, som de kan tilmelde sig, hvis de vil.

Det er helt sikkert at jeg vil kæmpe for, at få danskere i arbejde, fremfor at hente arbejdskraft udefra, det står jeg på mål for til hver en tid. Det er den virkelighed jeg forholder mig til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Fredericia

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Fredericia

Mandagens lokale tal: Efter søndagens stigning er der igen få nye smittede

Annonce