Annonce
Middelfart

Radikale Venstre i læserbrev: Det bør Middelfart Kommune bruge ekstra millioner på

Elisabeth Kjær Tejlmand er spidskandidat for Radikale Venstre i Middelfart. Privatfoto

Lokaldebat: I 2020 nåede kommunen ikke at bruge 18 millioner kroner, som ellers var budgetteret. I Radikale Venstre har vi flere forslag til, hvad de penge kunne bruges til.

Årsagen til at byrådet pludselig har 18 millioner kroner ekstra er, at man ikke har kunnet gennemføre alle planlagte udgifter, fordi tiden er gået med håndtering af corona-virus og vaccinationer.

Byrådet har besluttet at bruge de 18 millioner på anlæg og altså ikke på drift. Det vil sige ingen ekstra hænder i institutioner, skoler og ældrepleje, da man jo så vil skulle fyre folk igen, når de 18 millioner kroner er brugt op. Man kan så sige, at en pædagog kan være ansat længe for 18 millioner kroner. Men okay, det er fornuftigt at være forsigtig.

Annonce

I Radikale Venstre foreslår vi, at byrådet gør det ansvarlige og undlader at bruge alle 18 millioner kroner. Det økonomiske mellemværende med staten i forbindelse med corona er ikke gjort op, og ingen kan derfor være sikre på, at vi ikke skal betale en eller flere millioner kroner tilbage til staten. Men næppe det hele, og hvad skal så prioriteres?

Vi har følgende forslag: Køb jord, helst landbrugsjord, og gør det til natur. Fremryk anlæg af cykelstier, for eksempel Brenderup-Ejby. Køb el-biler og el-skolebusser. Invester i en ladestander på et kommercielt attraktivt sted, så vi får nogle indtægter til velfærd. Køb volieres til fugle, lav små dyrehold, og skab natur omkring plejehjem, skoler og institutionerne. Køb en fællesskabsbus som foreninger kan leje, så de kan komme på besøg i andre egne af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce