Annonce
Fredericia

Radio Mælkebøtten fik interview med kommissionsformand Jean-Claude Juncker

Kommissionsformand Jean-Claude Juncker kalder i interview i Radio Mælkebøtten italienske ministre for "løgnere, løgnere og atter løgnere".

Fredericia: Ingen danske medier er det hidtil lykkedes at få et interview med EU’s mest magtfulde mand, EU kommissionsformanden Jean-Claude Juncker. Men det er lykkedes Radio Mælkebøtten. Det skete i forbindelse med, at radioen skulle producere en lang række udsendelser med netop EU og Europaparlamentsvalget som omdrejningspunkt.

Udsendelserne bliver sendt løbende og ikke mindst op til valgkampen. De kan ikke kun høres lokalt, men derimod nationalt igennem et nærmest landsdækkende netværk af reklamefrie radioer. Dem findes der cirka 170 af over hele landet.

Radio Mælkebøtten har igennem mange år dækket EU og i år. Modsat mange andre medier, har den lokale radio især fokuseret på Europa-Parlamentets arbejde.

Lokalradio

Radio Mælkebøtten er en lokalradio i Fredericia. Radioen laver ud over lokalradio også landsdækkende produktioner. Tidligere har radioen været med i en del projekter for eksempel et projekt under Kulturministeriet. Siden august 2009 arbejder radioen sammen med Euranet. Europa Nævnet betaler en del af produktionsomkostningerne, resten sker for radioens egen regning.

Demokratisk problem

- Det gør vi, fordi vi gerne vil give lytterne og læserne en mulighed for at følge med i, hvad der sker i EU’s demokratiske maskinrum. Så hr. og fru Hansen kan tage stilling, inden det hele bliver til et direktiv. Andre medier dækker typisk kun, når ministerrådet eller EU Kommissionen er ved at lægge sidste hånd på et direktiv, og det, synes vi, er et demokratisk problem, siger journalisten bag udsendelserne, Jan Simmen, i en pressemeddelelse.

Om interviewet med Jean-Claude Juncker siger Jan Simmen:

- Uden at løfte sløret for meget for den kommende udsendelse kan vi dog godt sige, at formanden i interviewet ikke lægger fingrene imellem, og blandt andet kalder italienske ministre for "løgnere, løgnere og atter løgnere".

På radioens hjemmeside radiomb.dk/eu kan man downloade, streame og podcaste en del af udsendelserne.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce