Annonce
Fredericia

Rambøll om cirkelbroen: - Når vi laver en fejl, så står vi ved det

Til sommeren 2020 vil Østerstrand igen have en hel cirkelbro. Her fra indvielsen i juli 2017. Cirkelbroen blev efterfølgende ødelagt af Lillebælt og skal nu genetableres. Arkivfoto: Louise Koustrup
Rambøll var rådgiver på cirkelbroen og betaler størstedelen af udgiften til genetablering af broen.
Annonce

Fredericia: Hos rådgivervirksomheden Rambøll er man glad for, der nu er sat punktum i sagen om cirkelbroen.

Ud af de godt 3,3 millioner kroner, som udbedringen og forstærkningen af cirkelbroen koster, skal Rambøll betale 1.753.942 kroner.

- Det er dejligt, vi fået en løsning til glæde for Fredericias borgere, og vi kan komme videre. Ingen er interesseret i, som det ser ud nu dernede. Vi ser frem til, arbejdet bliver sat i gang i foråret, så broen kan tages i brug til sommer, siger afdelingsleder i Rambøll, Anders Rytter.

Når vi laver en fejl, så står vi ved det. Vi er dog ikke enige i alle detaljerne i syn- og skønrapporten, men vi har indgået forlig. Ellers kan sagen køre i årevis, og det er vi ikke interesserede i. Det vigtigste er, vi får lavet en god løsning sammen med entreprenøren og Fredericia Kommune.

Anders Rytter, afdelingsleder

Annonce

Ikke enige i alle detaljer

Der er indgået forlig i sagen mellem Fredericia Kommune, Rambøll og Per Aarsleff A/S i sagen om cirkelbroen, som ikke kunne holde til Lillebælts luner.

Sagens parter har været i dialog siden foråret 2018, og da der ikke kunne findes en løsning parterne mellem, indledte Fredericia Kommune en syns- og skønsag. Heri fastslås det, at årsagen til skaderne på broen var en følge af henholdsvis projekteringsfejl (60 procent), tilsynsfejl (20 procent) og udførelsesfejl (20 procent).

- Når vi laver en fejl, så står vi ved det. Vi er dog ikke enige i alle detaljerne i syn- og skønrapporten, men vi har indgået forlig. Ellers kan sagen køre i årevis, og det er vi ikke interesserede i. Det vigtigste er, vi får lavet en god løsning sammen med entreprenøren og Fredericia Kommune, siger Anders Rytter.

Annonce

Har erkendt projekteringsfejl

- Hvad gik galt under opførelsen af broen?

- Der er lavet en projekteringsfejl, og det har vi erkendt. Detaljerne har talt igennem med Fredericia Kommune, forklarer Anders Rytter.

- Hvorfor er det Fredericia Kommune, som skal betale mérudgiften?

- Sådan er det i den slags sager. Hvis vi havde skulle lave en bro fra starten, som kunne holde, så havde merudgiften været med den gang, siger Anders Rytter.

Den nye og forbedrede cirkelbro skal stå klar til brug senest 1. juni 2020.

Sådan ser cirkelbroen ud i dag, men det bliver heldigvis snart lavet om. Foto: Henrik Juel Skovrider
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce