Annonce
Fredericia

Rambøll om cirkelbroen: - Når vi laver en fejl, så står vi ved det

Til sommeren 2020 vil Østerstrand igen have en hel cirkelbro. Her fra indvielsen i juli 2017. Cirkelbroen blev efterfølgende ødelagt af Lillebælt og skal nu genetableres. Arkivfoto: Louise Koustrup
Rambøll var rådgiver på cirkelbroen og betaler størstedelen af udgiften til genetablering af broen.

Fredericia: Hos rådgivervirksomheden Rambøll er man glad for, der nu er sat punktum i sagen om cirkelbroen.

Ud af de godt 3,3 millioner kroner, som udbedringen og forstærkningen af cirkelbroen koster, skal Rambøll betale 1.753.942 kroner.

- Det er dejligt, vi fået en løsning til glæde for Fredericias borgere, og vi kan komme videre. Ingen er interesseret i, som det ser ud nu dernede. Vi ser frem til, arbejdet bliver sat i gang i foråret, så broen kan tages i brug til sommer, siger afdelingsleder i Rambøll, Anders Rytter.

Annonce

Når vi laver en fejl, så står vi ved det. Vi er dog ikke enige i alle detaljerne i syn- og skønrapporten, men vi har indgået forlig. Ellers kan sagen køre i årevis, og det er vi ikke interesserede i. Det vigtigste er, vi får lavet en god løsning sammen med entreprenøren og Fredericia Kommune.

Anders Rytter, afdelingsleder

Ikke enige i alle detaljer

Der er indgået forlig i sagen mellem Fredericia Kommune, Rambøll og Per Aarsleff A/S i sagen om cirkelbroen, som ikke kunne holde til Lillebælts luner.

Sagens parter har været i dialog siden foråret 2018, og da der ikke kunne findes en løsning parterne mellem, indledte Fredericia Kommune en syns- og skønsag. Heri fastslås det, at årsagen til skaderne på broen var en følge af henholdsvis projekteringsfejl (60 procent), tilsynsfejl (20 procent) og udførelsesfejl (20 procent).

- Når vi laver en fejl, så står vi ved det. Vi er dog ikke enige i alle detaljerne i syn- og skønrapporten, men vi har indgået forlig. Ellers kan sagen køre i årevis, og det er vi ikke interesserede i. Det vigtigste er, vi får lavet en god løsning sammen med entreprenøren og Fredericia Kommune, siger Anders Rytter.

Har erkendt projekteringsfejl

- Hvad gik galt under opførelsen af broen?

- Der er lavet en projekteringsfejl, og det har vi erkendt. Detaljerne har talt igennem med Fredericia Kommune, forklarer Anders Rytter.

- Hvorfor er det Fredericia Kommune, som skal betale mérudgiften?

- Sådan er det i den slags sager. Hvis vi havde skulle lave en bro fra starten, som kunne holde, så havde merudgiften været med den gang, siger Anders Rytter.

Den nye og forbedrede cirkelbro skal stå klar til brug senest 1. juni 2020.

Sådan ser cirkelbroen ud i dag, men det bliver heldigvis snart lavet om. Foto: Henrik Juel Skovrider
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce