Annonce
Fredericia

Rampe står ikke øverst på politikernes liste: Kørestolsbrugere kan ikke komme i vandet på Østerstrand

Kørestolsbrugere kan ikke komme i vandet på Østerstrand, og det er Jan Winther ked af. Han har rygmarvsbrok og har aldrig oplevet at være i vandet på stranden. Foto: Peter Friis Autzen
Jan Winther bor i nærheden af flere dejlige strande. Men han har aldrig været ude at bade. Det lader sig ikke gøre i kørestol.

Fredericia: Østerstrand er en af Fredericias mange perler. Her er sand, sol, spisested, livreddere, en slags cirkelbro, parkeringsplads, blå flag og klart Lillebælt. Men der mangler noget, synes Jan Winther.

- Jeg savner en rampe, hvor kørestolsbrugere som mig kan komme ud i vandet. Det findes flere steder, men ikke her, siger Jan Winther, der er født med rygmarvsbrok og er lam i benene.

Han drømmer om en rampe, der går helt ud i vandet, så både kørestolen og dens bruger kommer helt ud i vandet - det er ikke nok at dyppe tæerne.

Hvis en sådan rampe skal fungere, bør den være forsynet med specielle kørestole af plastik, så kørestolsbrugerens egen stol ikke ruster som følge af kontakten med saltvand.

- Jeg har oplevet at soppe. Men jeg har aldrig rigtig været i vandet. Det kunne jeg rigtig godt tænke mig at opleve, siger Jan Winther.

Annonce
Bådrampen ved roklubben har været nævnt som en bademulighed for kørestolsbrugere. Foto: Peter Friis Autzen

Rampe næppe på vej

Christian Bro (S) er formand for byrådets miljø- og teknikudvalg, som blandt andet har ansvaret for indretning af strande, og han kan godt forstå ønsket om at komme ud i vandet.

- Jeg hører ind i mellem ønsket ad omveje gennem pressen. Men aldrig direkte fra handicappede eller Handicaprådet. Selvom jeg selvfølgelig godt forstår ønsket, er jeg nødt til at sige, at en rampe på stranden ikke står øverst på ønskelisten, siger han.

Aktuelt vurderer han, at øverste punkt på Østerstrands ønskeliste er mere lys i området omkring caféen.

- Men selvom dét står øverst, står det faktisk ret langt nede. For kommunen er ramt af anlægsloftet. Så selvom der er meget, vi gerne vil have lavet, er vi nødt til at løse opgaver med trængsel på vejene og den slags først. Den slags er need to have, hvor ramper og lys på stranden er nice to have. Sådan er vi desværre nødt til at se på det, siger Christian Bro.

Rampe ved roklub

Når spørgsmålet tidligere har været oppe i debatten, har nogle peget på, at Roklubben nogle få hundrede meter nord for Østerstrand har en rampe, der går ud i vandet.

- Den bruger de til at sætte deres både i vandet. Og den ligger et sted, hvor sandet ikke flytter sig så meget som på Østerstrand, siger Christian Bro.

Men snakken om bådrampen er hidtil blevet ved snakken.

I Høll, nord for Fredericia, blev der tidligere i år etableret kørestolsramper på stranden to steder: Dels ved Båskærvej og dels ved Børnenes Vel.

Ramperne går langt ned på stranden, men ikke ud i vandet. Dermed kan de ikke bruges på den måde, Jan Winther drømmer om.

I Høll, her ud for Børnenes Vel, er der for nylig anlagt ramper, der giver kørestolsbrugere adgang til stranden - men ikke til vandet. Foto: Marianne Husted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Havneplan til 160 millioner kroner: Det skal der ske i 2020

Fredericia

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];