x
Annonce
Erhverv

Ramt af lukninger: Erhvervsdirektør vil se nærmere på handlen i Vendersgade

Kristian Bendix Drejer ser frem til, at diskussionen om handelslivet i Vendersgade bliver taget. Arkivfoto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Aktivitetsniveauet blandt handlende i Vendersgades gågade er i de senere år faldet. Erhvervsdirektør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer, vil se nærmere på handelslivet på strækningen, men ønsker ikke at komme med specifikke løsningforslag.

Fredericia: Der skal ske noget med Vendersgades gågadeliv. Det mener Kristian Bendix Drejer, der er erhvervsdirektør i Business Fredericia.

I øjeblikket står syv ud af gadens 21 butikker tomme, og til marts forsvinder endnu en butik i gadebilledet, når Hobby & Fest lukker butikken.

- Det, vi går under overvejelse med, er at snakke med udlejerne og få undersøgt til bunds, hvordan folk ser på udviklingen. Og så vil vi i samarbejde med kommunen vurdere, om der skal laves nogle tiltag, siger Kristian Bendix Drejer, som har fået øjnene op for problematikken med det halvtomme gågadeareal.

- Der er ingen tvivl om, at det er en gade, der er ramt af butikslukninger, og at det er svært at trække de handlende derom, siger han.

Annonce

Byforum

Der er årligt sat tre millioner kroner af til et byforum på det kommunale budget.

I Fredericia får byforummet til opgave at sikre, at der også i 2030 er fysiske butikker i Fredericias midtby.

Et byforum er et samarbejdsforum, hvor kommunen, erhvervslivet, detailhandlen og andre parter koordinerer og samarbejder med fokus på målet om at imødegå presset fra nethandel og skabe liv og aktivitet i bymidten.

Byforum skal sætte fokus

Erhvervsdirektøren ønsker dog ikke at komme med bud på, hvad der specifikt kan ske af tiltag, som skal gøre gågadestrækningen mere attraktiv.

- Det skal op til diskussion, men det er for tidligt for mig at pege på nogle løsninger. Generelt er der et pres på detailhandlen, og når centrum flytter sig, så ændrer butikkernes også deres placering, siger han med henblik på byggeriet i Kanalbyen.

- Det er klart, at Gothersgade og ned mod Jyllandsgade er et område, der har været attraktivt i de senere år. Der kommer til at bo mange nede i den anden ende af byen, så derfor er det også naturligt ,at man samtidig kigger på en sammenbinding, siger erhvervsdirektøren.

Samtidig peger han på, at det kommende byforum, hvor byudviklingen inden for voldene skal diskuteres, er et oplagt sted at tage snakken om handelslivet i Vendersgade.

- For der skal kigges på det. Det er helt sikkert, siger Kristian Bendix Drejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Kultur

Lyt med: Fredericianer har lavet sang om savn i corona-tid

Annonce