Annonce
Erhverv

Ramt af oversvømmelse: Legendarisk Vejle-butik opgiver at genåbne

Hossi Ghassem fik idéen til at sælge sandwich til vejlenserne, da han og familien prøvede lykken i USA og han besøgte en Subway. Siden har sandwichshoppen været en god forretning for den dansk-iranske familie, der bor i Bredballe. Foto: Mahyar Ghassem
Vejles første sandwich-butik, Sandwich Shop i Vedelsgade, genåbner ikke efter oversvømmelsen i oktober. 20 års butikshistorie er afsluttet.

Vejle: En af Vejles legendariske butikker, Sandwich Shop i Vedelsgade, har smurt de sidste sandwich.

Butikken, som Hossi Ghassem åbnede for 20 år siden, blev ramt af den oversvømmelse, som 11. oktober gjorde livet surt for en stribe af butikkerne i Vedelsgade.

- Det var min fars plan, at han ville holde butikken kørende frem til december, hvor han ville gå på efterløn. I den periode håbede han at finde en, der kunne overtage butikken. Men alt stod under vand, og oversvømmelsen ødelagde både gulvet og al inventar. Nu har min far fået penge fra forsikringsselskabet, han har opsagt lejemålet, og så er han videre i livet, fortæller indehaverens søn, Mahyar Ghassem.

Både sønnen og den 64-årige nu forhenværende butiksejer havde håbet, at Sandwich Shop og butikkens 20, 40 og 60 centimeter lange sandwich kunne leve videre med en ny ejer.

- Det er både trist og synd, for det har været en populær butik gennem mange år. Mange kunder har henvendt sig for at høre, hvornår vi åbner butikken igen, og som min kammerat siger, er det en legendarisk Vejle-butik, der nu er lukket. Da Chicken & Burger også eksisterede kunne der står en kø af mennesker ude på fortovet om søndagen. Det var folk, der havde været i byen om lørdagen, og vi havde kunder fra både Odense, Aarhus og København, fortæller Mahyar Ghassem.

Mange kunder har henvendt sig for at høre, hvornår vi åbner butikken igen, og som min kammerat siger, er det en legendarisk Vejle-butik, der nu er lukket.

Mahyar Ghassem

Fik i idéen i USA

Familien Ghassem kom til Danmark fra Iran i 1987 og slog sig ned i Fredericia. I 1996 ville forældrene prøve lykken i USA, hvilket dog ikke blev en succes.

Et halvt år senere vendte de derfor hjem til Danmark og slog sig ned i Vejle. Men Hossi Ghassem havde fået en god idé i Guds eget land.

- Min far var blevet inspireret af Subway, der dengang endnu ikke var kommet til Danmark. Da vi kom tilbage, købte han testbrød fra forskellige bagere i Vejle, og stod i køkkenet i vores lejlighed og eksperimenterede med forskellige sandwich. Da han fandt et lejemål i Vedelsgade, åbnede han byens første sandwich butik. Det var, før Subway, Sunset, Bilka og 7eleven smurte sandwich, fortæller 36-årige Mahyar Ghassem, der selv er selvstændig og medejer af computerspilselskabet Playgames.dk.

Annonce

En bedre afslutning

Han har selv stået bag disken i den lille familiebutik, hvor også søsteren, moderen og mange ansatte gennem årene har smurt til kunderne.

- Det var fra begyndelsen en familiebutik, og det har været en butik med en fantastisk god omsætning, også efter at der er åbnet mange andre sandwich- og smørrebrødsforretninger i Vejle. Så det har været en rigtig sund butik, som familien har levet godt af, fortæller sønnen.

Butikken har flere gange tidligere været ramt af oversvømmelse og har haft lukket i flere måneder. Men hver gang er den genåbnet, og familien Ghassem, der bor i Bredballe, har et spinkelt håb om, at en køber henvender sig i 11. time.

- Der har været potentielle købere, men vi har ikke set dem som seriøse købere. Folk kan stadig nå at henvende sig, men vi havde kun lejemålet indtil 1. december, og jeg har hørt, at udlejeren overvejer at lave lokalerne om til en lejlighed, siger Mahyar Ghassem og tilføjer:

- Det ville være en bedre afslutning for min far at overdrage butikken til en, som vil drive den videre. Også for kundernes skyld.

Sandwich Shop har ligget 20 år i Vedelsgade, men siden en oversvømmelse af gaden i oktober, har butikken været lukket, og nu er lejemålet opsagt og udløbet. Foto: Google Maps
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce