Annonce
Fredericia

Rangliste: Fredericia dykker markant i erhvervsmåling

Virksomhederne er ikke så positive i deres bedømmelse af Fredericia Kommune som tidligere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter flere års optur er Fredericia Kommune i år droppet fra nummer 14 til 36 på Dansk Industris rangliste for erhvervsklimaet i kommunerne. - Ikke tilfredsstillende, siger erhvervschef.

Fredericia: Fem års fremgang stopper for Fredericia Kommune i dette års undersøgelse fra Dansk Industri om erhvervsvenlighed.

Fredericia dropper fra en plads som nummer 14 til 36 i landet, når man ser på virksomhedernes vurdering af erhvervsklimaet.

Byggesagsbehandlingen, muligheden for at sikre kvalificerede medarbejdere og samarbejdet med jobcentret vurderes lavere end tidligere.

- Vi er utroligt glade for de positive elementer, som Dansk Industris analyse viser. Eksempelvis vores image, men også de fysiske muligheder og rammer til virksomhederne. Når det er sagt, er et fald fra nummer 14 til 36 ikke tilfredsstillende. I Business Fredericia vil vi analysere og dernæst fokusere på de dele af undersøgelsen, hvor vi skal gøre det bedre, siger erhvervschef Kristian Bendix Drejer fra Business Fredericia i en kommentar til undersøgelsen.

Annonce

Vil i dialog med afdeling

Sidste år kunne han glæde sig over et stort spring fremad for Fredericia. Men i år går det især tilbage i virksomhedernes vurdering af den overordnede erhvervsvenlighed. 80 virksomheder har i år svaret på DI-analysen.


I Business Fredericia vil vi analysere og dernæst fokusere på de dele af undersøgelsen, hvor vi skal gøre det bedre

Erhvervschef Kristian Bendix Drejer


Han vil tage en dialog med byggesagsafdelingen i kommunens teknik- og miljøafdeling for at få en hurtigere og mere fleksible løsninger.

Annonce

Rekordhøjt anlægsbudget

Fredericia Kommune har i år haft et rekordhøjt anlægsbudget med udgifter for cirka en halv milliard kroner.

- Det er rigtigt, at byggeafdelingen er presset af et meget højt aktivitetsniveau i Fredericia Kommune. Det kan betyde, at det er lidt sværere at følge med, og at nogle derfor har oplevet en lidt dårligere service, siger Kristian Bendix Drejer.

Fra nummer 14 til 36

Fredericia Kommune tager et dyk i erhvervsvenlighed på 2020-listen fra Dansk Industri. Her er Fredericias placeringer i de senere års målinger:

2020: 36

2019: 14

2018: 17

2017: 30

2016: 37

Erhvervschefen peger på, at kommunerne ligger tæt i placeringerne, og at sidste års topplacering var særdeles tæt - særligt ud fra Fredericias forudsætninger. Her peger han på, at Fredericia stadig har den såkaldte dækningsafgift, som også trækker ned i erhvervsvenligheden.

- Den ser erhvervslivet gerne udfaset, så vi får samme vilkår som andre kommuner, siger Kristian Bendix Drejer.

I en pressemeddelelse kommenterer formanden for DI Trekantområdet, Carsten Kind fra Interacoustics A/S, også på Fredericias nedtur på listen.

- Det er ærgerligt, at Fredericia Kommune ikke har kunnet holde fast i den positive fremgang igennem de seneste år, men kommunen skal have stor ros for at være stærk til at sikre en god fysisk planlægning, hvilket også gælder kommunens indsats for at sikre god bredbånds- og modildækning, lyder det fra Carsten Kind.

Annonce

Ros for infrastruktur

På flere punkter er der stadig ros til Fredericia Kommune. Det gælder blandt andet prioriteringen af infrastrukturen, som virksomhederne råder kommunen til at fortsætte.

- Kommunens image er også stadigvæk rigtigt fint, og der er ros til kommunens indsats for at tiltrække nye virksomheder. Fredericia Kommune får også positive ord med på vejen for samarbejdet imellem folkeskolen og kommunens virksomheder, lyder det fra Carsten Kind.

Også naboerne fra Middelfart Kommune er ramt af tilbageslag i undersøgelsen, da fynboerne går fra fjerdepladsen til nummer 29.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce