Annonce
Sport

Rapfodede Højlund: Vi skal blive bedre til at tage det roligt

Der er altid masser af fart over feltet, når Mie Højlund styrer det danske angrebsspil. Det skal der også være i forbindelse med EM-slutrunden, men ind i mellem kan det faktisk være en god idé at tage det lidt mere med ro. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Det er stort set altid i det sidste kvarter, at en håndboldkamp bliver afgjort. Og den fase skal Danmark have forbedret, hvis EM-slutrunden skal blive en succes, erkender Mie Højlund.
Annonce

Hvis spilletiden i sidste uges to EM-testkampe mod Norge havde været kortet ned til 45 minutter, havde Danmark kunnet juble.

Men der blev naturligvis spillet 2 x 30 minutter - og så endte det med at gå galt.

- Vi har selvfølgelig talt en hel del om det, og det er helt tydeligt, at vi stressede for meget til sidst, og så kom fejlene. Det var der jo egentlig ikke nogen grund til, for vi spillede fint.

Ordene kommer fra Mie Højlund, der gerne vil fortælle, hvad hun og holdkammeraterne har tænkt sig at gøre for, at det ikke sker igen fredag aften i EM-åbningskampen mod Slovenien.

- Alting behøver nødvendigvis ikke at gå så pokkers hurtigt. Det er i orden indimellem at tage den med ro og lige slå bolden i jorden. Så det skal vi helt klart blive bedre til, mener Højlund, der først og fremmest er tiltænkt en rolle i angrebsspillet.

- Bliver der brug for mig i forsvaret, er jeg selvfølgelig også klar på det, men lige glæder jeg mig bare helt vildt til at komme i gang.

Til gengæld er hun træt af, at slutrunden på grund af coronasituationen spilles for tomme tribuner.

- Ja, er du tosset mand? Jeg kan huske, at jeg var i Boxen, da der var VM-slutrunde tilbage i 2015. Det var en vild oplevelse, og jeg ville selvfølgelig enormt gerne have oplevet noget tilsvarende, men det bliver så ikke lige denne gang, erkender hun.

Annonce

Toppen af poppen

I løbet af efteråret har Mie Højlund spillet Champions League sammen med Odense, og hun tror på, at det kan gavne hende under slutrunden.

- Det er jo toppen af poppen, hvor man bliver udfordret 100 procent, så jeg føler i hvert fald, at jeg er, hvor jeg skal være for at præstere godt i den rød-hvide trøje. Og der er intet, jeg ønsker mere.

Og den nye landstræner har rapfodede Højlund også stor fidus til.

- Jeg er sikker på, at Jesper (Jensen, red.) nok skal få det bedste frem i os. Den første tid med ham som landstræner har været sindssyg positiv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Fredericia

Coronavirus har sat genbrugsbutik under pres: Syv af 18 var syge i første omgang - nu er yderligere sendt hjem

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Fredericia

Deltag i afstemninger: Overholder du og andre myndighedernes anbefalinger, når du handler?

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce