Annonce
Sport

Rasmus Guldhammer stopper karrieren efter 21 år som cykelrytter

Rasmus Guldhammer har kun fem løb tilbage som cykelrytter. Han kører afskedsløb i Sønderborg. Foto: Dorte Adelfred.
- Jeg nåede at køre som professionel i 12 år og blev dansk mester syv gange, siger 30-årige Rasmus Guldhammer.

Vejle: En stor karriere som cykelrytter i Vejle slutter efter denne sæson. Rasmus Guldhammer stopper efter 21 år som cykelrytter, heraf 12 som professionel.

- Det har været en svær beslutning for mig, og jeg kommer til at fælde nogle tårer, når det hele er slut, siger Rasmus Guldhammer.

- De sidste to sæsoner har jeg kæmpet med eftervirkningerne af den rygskade, jeg pådrog mig, da jeg brækkede ryggen som afslutning på sæsonen i 2017. Det har været en hård kamp. Jeg har haft mange smerter, og det er årsagen til, at jeg stopper. Det er ikke lysten, der mangler, siger han.

Rasmus Guldhammer blev dansk mester som junior i Roskilde i 2007 og vandt også det danske mesterskab som U23-rytter i 2009

- Jeg havde håbet på et hattrick som dansk mester, men jeg vandt aldrig titlen som eliterytter. Det gjorde min far til gengæld i Odder i 1989, så han beholder håneretten, siger han. Jeg var med den dag, min far vandt DM i Odder, men jeg var kun et halvt år og lå i barnevognen.

Rasmus vandt også tre danske holdmesterskaber i 2009 med Team Capinordic og 2013 og 2014 med Vejle-holdet Team TreFor.

Desuden vandt han to danske holdmesterskaber som junior i 2006 og 2007 med Team Festina sammen med bl.a. Christopher Juul-Jensen og Ricky Enø.

Rasmus Guldhammer

Født: 9. marts 1989

Gift, en søn

Aktiv cykelrytter i 21 år, heraf 12 som professionel

23 sejre

2008: Team Designa Køkken

2009: Team Capinordic

2010: HTC-Highroad

2011: Team Concordia

2012: Christina Watches-Onfone

2013: Team TreFor.-Blue Water

2014: Team TreFor-Blue Water

2014: Stagiaire (prøverytter) hos Tinkoff-Saxo

2015: Team Cult Energi, Horsens

2016: Team Stölting, Tyskland

2017: Team VeloConcept

2018: Team Virtu Cycling

2019: Team Waoo

Internationale sejre

- Jeg er stolt af mine internationale sejre i UCI-løbene. Den største var nok Liege-Bastogne-Liege som U23-rytter i 2009, men jeg vandt også det belgiske etapeløb Triptique, og jeg vandt to løb i Portugal, bl.a. Grand Prix Portugal.

- Jeg har vundet etaper i Tour de Loir et Cher og Circuit Ardennes. Jeg har altid været glad for at køre i Norge, og det er blevet til flere sejre. Jeg er stolt over at have vundet to løb på en weekend i Norge i 2017.

- Det er også blevet til tre fjerdepladser i Danmark Rundt, og jeg blev nummer to på kongeetapen i Vejle. Det var min store drøm at vinde på hjemmebane i Vejle, men det blev desværre kun til en andenplads. Det er et løb, der betyder meget for mig, og jeg er glad for, at jeg markerede mig fint netop i det løb i min sidste sæson.

- Det er også blevet til to top-10-placeringer i World Tour-løb i Plouay, hvor jeg blev nummer ni, og HEW Classic i Hamburg, hvor jeg blev nummer 10.

- Det har været mange fine resultater, men allervigtigst er det kammeratskab, jeg har oplevet. Jeg har haft utallige store oplevelser som cykelrytter, understreger han.

12 gange Danmark Rundt

Rasmus Guldhammer har været med til det hele. Han har kørt Danmark Rundt 12 gange og har været med til at præge utallige etaper, og han har vundet ungdomstrøjen.

En af de største oplevelser som cykelrytter fik han i 2008, da hans far Michael Guldhammer havde kæmpet sig tilbage i A-klassen.

- Det var en stor dag, da jeg stillede op i Bov sammen med min far og min storebror Thomas. Jeg kørte VM om fredagen og styrtede hjem for at få den mulighed, der kun bød sig denne ene dag, siger Rasmus Guldhammer.

Han har nu blot fem løb tilbage.

- På søndag kører jeg Post Cup i Amager og Store Heddinge, og derefter mangler jeg kun Odder, Hobro, Tønder og Sønderborg. Mit sidste løb bliver sæsonens sidste i Sønderborg, siger han.

Hvad nu?

Rasmus Guldhammer skal ud og finde et nyt civilt job.

- Jeg håber at få et job hos Virtu Cycling ligesom Michael Reihs, da han stoppede, siger han. Jeg kommer til at dukke op som tilskuer til mange cykelløb, og nu får jeg tid til at være mere sammen med min søn og familien.

Det er endnu ikke afgjort, om Team Waoo bliver kontinentalhold eller Pro Continental-hold, men Bjarne Riis har indbetalt et beløb, der giver adgang til et Pro Continental-hold, og Riis plejer ikke at smide med pengene, hvis der ikke er grund til det, så de 10 øvrige ryttere på Team Waoo venter spændt på, om der er plads til dem på det formentlig nye Pro Continentale-hold.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Fra rugby i Erritsø til banko i Egeskov: Fotografens 10 favoritter fra ét års søndagsaviser

FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce