Annonce
Fredericia

Regeringen snupper 1,3 mio. kroner - det er en ommer, mener borgmester

Det er blandt andet den midlertidige parkeringsplads i Oldenborggade ved Kanalbyen, der på et tidspunkt kommer til at vige for boliger. Foto: Nana Hanghøj
En række borgmestre opfordrer regeringen til at ændre lov, som betyder, at kommunerne skal aflevere 70 procent af indtægterne fra parkeringsafgifter. Borgmester Jacob Bjerregaard (S) støtter protesten, for loven koster i år Fredericia Kommune 1,3 mio. kroner.

Fredericia: Det er en ommer, når staten lægger beslag på 70 procent af de indtægter kommunerne har ved parkeringsafgifter. Det mener borgmester Jacob Bjerregaard (S), som dermed støtter de fem borgmestre, som i et åbent brev har opfordret regeringen til at ændre loven.

- Det er fem andre borgmestre, som har underskrevet opfordringen, men jeg er helt enig. Lovgivningen koster Fredericia Kommune 1,3 mio. kroner i år, siger Jacob Bjerregaard, der også støtter borgmestrenes krav i sin egenskab som formand for Kommunernes Landsforenings udvalg for miljø og forsyning.

- Selv om regeringen skulle vælge at følge opfordringen, kan det vel ikke nå at få indflydelse på dette års budgetforhandlinger?

- Nej realistisk set bliver det svært at nå i forhold til dette års budget, men jo hurtigere loven kan ændres, jo bedre, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

Mangler penge

Netop udfordringen med den store udgift til parkeringsområdet er i fokus ved de kommende budgetforhandlinger. Så længe loven står ved magt, og kommunerne skal aflevere over halvdelen af indtægterne fra p-afgift til staten, vil der skulle findes ekstra penge til at aflønne p-vagter og vedligeholde automater.

Parkeringsområdet er i gang med at blive gennemanalyseret både i forhold til økonomi og placering af p-pladser, og analysen bliver præsenteret for byrådet i forbindelse med budgetseminaret den 21. - 22. september.

Udover økonomien vil der i de kommende år også forsvinde parkeringspladser i den indre by. Indtægterne fra parkeringsafgifter er øremærket til at bedre parkeringsforhold, men når indtægterne i stort omfang lander hos staten, betyder det, at der ikke er penge til eventuelt udbygning af parkeringsanlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];