Annonce
Fredericia

Regionen er i dialog med coronaramt gymnasium: Smittepres afgør, om testbil sendes af sted

Om der kommer et mobilt testcenter til Fredericia Gymnasium, efter 11 elever er blevet konstateret smittet på skolen og hele 2. årgang er sendt hjem, er ikke besluttet endnu. Regionen har fået skåret i antallet af tests, den kan sende af sted mod Testcenter Danmark. Alle ressourcer skal derfor prioriteres. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er smittepresset samt prioritering, der er med til at afgøre, om der kommer en testbil til Fredericia Gymnasium. Antallet af smittede lød først på ni, så ti. Nu 11. Hele 2. årgang er nu sendt hjem efter smittetilfælde i to klasser på årgangen.
Annonce

Klokken 13.20: Opdateret efter rektor har sendt hele 2. årgang hjem.

Opdateret med kommentar fra borgmester, Jacob Bjerregaard (S).

Fredericia: 11 elever er smittet med corona på Fredericia Gymnasium. Hele 2. årgang er nu sendt hjem. De bekræftede smittetilfælde har fået rektor Poul Erik Madsen til at bede om, at en testbil sendes til Fredericia. Men om sådan en er på vej, er endnu ikke besluttet.

Det siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, der samtidig bekræfter, at smittetilfældene er meldt ind fra Fredericia Gymnasium torsdag morgen.

- Jeg kan sige så meget, at vores leder af de mobile testenheder er i dialog med rektoren om, hvordan vi kan hjælpe. Det er endnu ikke besluttet, om vi sender en testbil af sted. Det er en større vurderingsopgave, lyder det fra koncerndirektøren.

Der bliver blandt andet kigget på, hvor samfundskritisk udfordringen er. Og hvis man holder to scenarier oppe mod hinanden, hvor der på den ene side står en kommunal medarbejder, der er blevet pålagt af Styrelsen for Patientsikkerhed at få foretaget en test mod en elev fra gymnasiet, hvor pågældende kan modtage hjemmeundervisning, er den kommunale medarbejder den mest kritiske.

Man kigger på, hvor samfundskritisk det er i forhold til at kunne opretholde livsnødvendige funktioner.

Annonce

Hårdere prioritering

Region Syddanmark er netop blevet skåret i antallet af tests, den kan sende af sted mod Testcenter Danmark. Tests af raske borgere, vel og mærke.

Antallet er gået fra 5500 tests om dagen til 4200 om dagen.


Det er endnu ikke besluttet, om vi sender en testbil af sted. Det er en større vurderingsopgave.

Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark


- Det er en stram prioritering, hvor vi skal bruge vores mobile testenheder henne. Vi skal se på, hvor smittepresset er størst. Og vi skal nu prioritere hårdere, fordi vi er blevet beskåret i antal prøver, vi kan sende til Testcenter Danmark, siger Kurt Espersen.

De nyeste tal fra Statens Serum Institut, der er fra i tirsdags, viser, at antallet af smittede i Fredericia i alt siden februar nu har rundet 73. Over 16.000 mennesker fra Fredericia er blevet testet. Tallene blev ikke onsdag opdateret på grund af en teknisk fejl, hvor der blandt andet blev fundet fejl i flere positive tests.

Fredericia Kommune har også rettet henvendelse til regionen med ønsket om et testbil til Fredericia Gymnasium, oplyser borgmester Jacob Bjerregaard (S) til til Fredericia Dagblad.

- Det ville være fint, hvis der kom en testbil til gymnasiet, men kapaciteten er presset, så hvis det ikke er muligt, må folk blive testet i det eksisterende system, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fynsk teater lægger billet ind på Fredericia Teaters million-tilskud fra staten: - Vi skal rykke hurtigt nu

Annonce