Annonce
Kolding

Regionen forventer ikke flere teststeder: Arbejder på at indføre ren tidsbestilling og flere tider

Selvom behovet for coronatests er steget den seneste tid, så bliver der umiddelbart ikke tale om flere teststeder i Kolding. I stedet arbejdes der på at gøre tidsbestillinger til tests obligatoriske, ligesom åbningstiderne muligvis kan skrues i vejret, lyder det fra Region Syddanmark. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Region Syddanmark forventer ikke at oprette flere teststeder i Kolding Kommune, som det ser ud nu. Fra de nationale myndigheder lyder det nemlig, at der kun kan analyseres 150.000 PCR-tests om dagen, så køerne ved teststederne må løses på anden vis. En vej kan være at fjerne walk-in og køre med ren tidsbestilling.

Kolding: Selvom coronasmitten er stigende på landsplan, og coronapasset sidst på ugen genindføres, så er der ikke udsigt til flere corona-teststeder end de nuværende tre i Kolding Kommune.

Omtrent sådan lyder budskabet fra beredskabskoordinator og sundhedsplanlægger hos Region Syddanmark, Rolf Bjørling Salomonsen.

- Vi reagerer hele tiden på det, der kommer fra de nationale myndigheder og iværksætter tingene så hurtigt, vi overhovedet kan. Det betyder, at vi ikke nødvendigvis kun opskalerer åbningstiderne, men også hvor mange spor, vi kan have åbne i et testcenter ad gangen, så et større flow kan komme igennem, siger han.

Annonce

Regionen er nemlig underlagt retningslinjer fra de nationale myndigheder, og i øjeblikket har Statens Serum Institut (SSI) 'kun' analysekraft til 150.000 PCR-coronatests om dagen. Antallet fordeles over hele landet ud fra antal indbyggere i den pågældende kommune.

Derfor kan man ikke bare udvide antallet af coronateststeder - heller ikke i oplandsområderne - selvom der måtte være kø eller lokalt behov.

- Sidste år havde vi et finmasket net, hvor der - med enkelte afvigelser - ikke måtte være over 20 kilometer mellem hvert teststed. Det har man ikke indført nu, siger Rolf Bjørling Salomonsen.

Derfor kan man i stedet gøre noget ved køerne til PCR-tests. Det kan være længere åbningstider, det kan være flere spor, så køerne hurtigere fordufter, men det kan også være nødvendigt med mere fokus på tidsbestillinger.

Folk dukker bare op

Som det er lige nu, har man eksempelvis i testcentret på Kokbjerg i det nordlige Kolding mulighed for enten at bestille tid til coronatest eller benytte sig af walk-in og tage en ledig tid, hvis der er plads.

Og den seneste tid har der været problemer med at holde folk, der har bestilt tid, og folk, der bare dukker op, adskilt i køerne.

- Vi kan først adskille dem ved visitationen, hvor vi kan se, om de har bestilt tid eller ej. Og frem til visitationen har folk stået i kø sammen, og det er her, der har været kaos, siger Rolf Bjørling Salomonsen og fortæller, at det især har været slemt i tidsrummet, før mange tager på arbejde og efter almindelig arbejdstid.

Reduceres muligheden for at blive testet til udelukkende at gælde for dem, der bestiller en tid, så kan regionerne bedre styre antallet af mennesker, der venter i kø, ligesom trafikken til og fra teststederne vil glide bedre, lyder ræsonnementet.

- Så jeg tror, der er noget på vej om, at vi genindfører tidsbestilling (som eneste mulighed, red.). Alle regioner har bedt om at få det, så vi kan styre tingene igen, og så borgerne slipper for at stå i køer derude. Jeg kan ikke sige, hvornår det bliver, men vi håber, det er indenfor kort tid, siger han.

Faktaboks om Koldings teststeder

Det er muligt at få foretaget corona-tests tre steder i Kolding Kommune for nuværende:

  • Det ene sted er på Kokbjerg i det nordlige Kolding, hvor man både kan få taget PCR-tests og kviktests. 
  • I Sydbank Arena holder Carelink til, og her kan man få foretaget en kviktest.
  • I Vamdrup har man også et testcenter, men til forskel fra de to andre har steder her ikke åbent alle tage i ugen, men udelukkende søndag fra klokken 9-17.  
Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce