Annonce
Fredericia

Regler for facader og skilte bag voldene er på plads: Nu er der regler for, hvad du må og ikke må

Facaden på Spindlerhus er et af de flotte eksempler på facaderenovering i midtbyen de seneste år. Nu sætter lokalplan rammerne for, hvad man må og ikke må i forhold til facader og skilte inden for voldene. Arkivfoto: Søren Alwan
Efter at have været i høring hen over sommeren ligger der nu en endelig lokalplan klar for facader og skilte inden for voldene. Fem indsigelser er der blevet vurderet på. By- og planudvalget har godkendt planen, som skal vedtages endeligt af byrådet.
Annonce

Fredericia: Der ligger nu en klar instruks klar til, hvad der gælder, når folk ønsker at renovere facader og opsætte skilte i bymidten.

Planen er første del af et nyt og bedre plangrundlag for bevaring og udvikling af bevaringsværdige bygninger, kulturmiljøer og Fredericias unikke, historiske byplan inden for voldene, fremgår det af den indstilling, som by- og planudvalget valgte at følge på udvalgsmødet onsdag.

By- og planudvalget har sagt endeligt ja til lokalplanen, som herefter skal vedtages af byrådet.

- Vi synes, at vi har fået en plan, der gør det overskueligt at finde ud af, hvad man må eller ikke må. Der har været en række indsigelser omkring bevaringsværdien for enkelte ejendomme, som forvaltningen som de første vil tage ud at besigtige, siger Steen Wrist Ørts (S), formand for udvalget.


Sigtet med lokalplanen er at sikre kvalitet uden at være dommer over god eller dårlig arkitektur.

Indstilling fra forvaltningen


Lokalplanen har været i offentlig høring, og der er indkommet i alt fem indsigelser. Ud over de konkrete ejendomme har indsigelserne blandt andet været rettet imod den generelle baggrund for planen. Det har forvaltningen taget til efterretning.

En specifik anke er indkommet mod, at man ifølge planen ikke vil godkende gavlmalerier.

Den bestemmelse holder forvaltningen og nu også politikerne fast i, men det understreges, at byrådet kan give tilladelse til, at historiske gavlmalerier kan opføres på bevaringsværdige bygninger, fremgår det af indstillingen til udvalgsmødet onsdag.

Lokalplanområdet omfatter Fredericia Bymidte inden for voldene. Der er tale om en såkaldt tema-lokalplan, som sætter rammer for fremtidige ombygninger og nybyggeri for så vidt angår facader og skilte.

Planen betyder, at Fredericia Kommune skal godkende ændringer af facader og skilte på alle bevaringsværdige bygninger, ligesom det er tilfældet med den eksisterende lokalplan.

- Det bliver administrationen, som får opgaven, og det kommer til at blive en hurtig proces, lover Steen Wrist Ørts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mundbinds-præcisering: Der er stadig besøgsrestriktioner på plejehjemmene

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Alt for mange VB'ere leverede under niveau - derfor vandt Randers sikkert

Annonce