Annonce
Fredericia

Stor forvirring om regler: Kommunen vil slå et slag for at få malet hajtænder

Hos en del er der usikkerhed om vigepligtsreglerne på det store handelsområde ved Føtex, Rema, Harald Nyborg og andre butikker på det store handelsområde på den gamle vestcentergrund i Fredericias vestby. Derfor inviterer kommunen til dialog om bedre info. Foto: Morten Kiilerich
Ubetinget vigepligt på den gamle vestcentergrund, men det kunne man godt tydeliggøre. Omtale får konsekvenser.
Annonce

Fredericia: En artikel på Fredericia Dagblads hjemmeside omtale forleden af den ubetingede vigepligt på parkeringsområdet ved Føtex og den gamle vestcentergrund får nu konsekvenser.

Mange tror, der er højre vigepligt i den ene side af den gennemgående vej hen over området - fra Vejlevej til Venusvej - fordi der ikke er hajtænder ind til Rema, Harald Nyborg og så videre. Altså, at man skal holde tilbage for biler inde fra butikkernes p-pladser.

Derimod er der ikke så meget tvivl hos de fleste, når man kommer den anden vej - fra Venusvej op mod Vejlevej. Så er der hajtænder for de, der kører ud fra p-pladserne ved Føtex. Og de har dermed ubetinget vigepligt.

Men der er imidlertid ubetinget vigepligt over det hele.

Fredericia Kommune ønsker dog en mere logisk afstribning og eventuelt skiltning på det store - men dog private - handelsområde i vestbyen.

- Vej- og park vil nu i dialog med de forskellige lodsejere i området og drøfte muligheden for, at de etablerer hajtænder fra parkeringspladsen ved Rema 1000, Harald Nyborg osv.

Det skriver trafikplanlægger og konstitueret leder af vej- og park, Morten Svanborg, i en mail til Fredericia Dagblad:

- For at tydeliggøre reglerne.

Annonce

Kørelærer: En klassiker

Kørelærer gennem 19 år i Fredericia, René Gandø fra Gandø’s Køreskole, kan godt forstå forvirringen, hvis man ikke véd - eller mener - der er tale om en vej, som går ned gennem parkeringsområdet, men derimod at det hele er ét stort parkeringsområde.

Hvis det er ét stort parkeringsområde, vil man som bilist skulle holde tilbage for biler, der kommer fra højre side, når man kører ind fra Vejlevej - altså højre vigepligt.

Men ikke for biler fra venstre side, der har ubetinget vigepligt. Det viser hajtænderne, forklarer René Gandø:

- Hvis det omvendt ikke er ét stor p-område, men en vej, er der ubetinget vigepligt overalt.

Så hvad er det?, spørger han:

- Det er en klassiker for os kørelærere, og der er også andre steder i byen, hvor situationen er den samme.


Vej- og park vil nu i dialog med de forskellige lodsejere i området.

Konst. leder, Morten Svanborg, Fredericia Kommune


Uanset hvad, tilføjer René Gandø, må man dog ikke trumfe og fremprovokere en farlig situation, hvis nogen overser reglerne, eller ikke ved, om de må køre frem eller skal holde:

- Man skal orientere sig til begge sider og holde tilbage. Også hvis andre glemmer, hvad de skal, eller ikke kan finde ud af det, siger René Gandø om færdselslovens mere overordnede bestemmelser om pligter, ansvar og skyld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

FC Fredericia tog tre vigtige point og sprang op på andenpladsen

Fredericia

Coronasmitte steget med fem

Annonce