Annonce
Fredericia

Se billeder og video: Regnen faldt perfekt - mudderløb blev flot punktum på feriesjov

Krydsning af vandløb, kravletur gennem mudder, forcering af høje forhindringer lagt sammen med løb på fedtede skovstier og gentagne mindre skybrud. Forholdene var perfekte for det første Mudrace for Kids i Hannerup Skov.
Annonce

Fredericia: Skybrudsagtige byger væltede med mellemrum ned over Hannerup Skov lørdag eftermiddag, og gav helt perfekte vejrforhold til afvikling af førsteudgaven af Mudrace for Kids.

Og det kunne meget vel blive en tradition at sende børn og unge ud på et mudret sjovt løb som afslutning på sommerferien, og Fredericia Kommunes tilbud om feriesjov. Det vurderer Ib Østergaard fra Fredericia Fag- og Firmaidræt, som havde arrangeret Mudrace for Kids lørdag eftermiddag.

Omkring 200 børn - nogle med forældre - deltog i løbet, som gik over opblødte skovstier, gennem vandløb, over forhindringer som containere og halmballer for at slutte i et sand mudderbad i en container kort før mål.

- Det er en rigtig fin tilslutning, og jeg synes, at det er dejligt, at Fredericia Kommune har valgt at satse nogle midler på, så alle har kunnet være med uden betaling, siger Ib Østergaard.

Det står i hvert fald allerede fast, at der også i 2020 afsluttes med Kids Mudrace.

Skal jeg virkelig den vej?

Første pige der ramte forhindringen ved åen

Annonce

Gas med farver og ild

Arrangørerne havde givet den ekstra gas til afviklingen af det særlige børneløb ved at supplere mudder med pulverfarver, som blev sprøjtet ud over de mange deltagere før start, og flammer når målstregen blev nået.

- Vi har som udgangspunkt lagt ruten nogenlunde, som det Mudrace vi afvikler for kvinder i mørke, men ændret lidt og tilføjet nogle andre elementer, som vi tror, børnene vil synes er sjove, siger Ib Østergaard.

Jublen var da også stor, da der under opvarmningen blev skudt først pink, så blåt pulver ud over deltagerne, inden de blev sendt ud på ruten i flere hold. De yngste deltagere først og derefter de ældste op til 18 år.

Annonce

Det er for sjov

Med nøje instruks om at huske, at de orange markeringer skulle bag højre arm og ben, så spurtede de yngste afsted mod de ventende forhindringer. Undervejs stod der officials klar til at give en hånd eller pege ruten ud, så ingen løb forkert, ligesom der var samaritter på plads, hvis nogle skulle komme til skade.

Om der skulle løbes en eller to runder var op til de enkelte deltagere. Der var medaljer, vandflasker og frugt til alle, når man syntes, at det var nok.

- Det afgør de helt selv. Det er filosofien, at det skal være sjovt, og man skal yde det, man synes man kan magte. Det er samme filosofi, vi har lagt ind i løbene for kvinder. Det skal være en leg og ikke mindst sjovt, siger Ib Østergaard, som havde masser af frivillige på plads til at bygge forhindringer op, markere ruten og være med under selve afviklingen.

- Det er gået rigtig fint, selv om vi er udfordret af, at en del stadig har ferie, siger han.

Så gik starten til det første Mudrace for Kids i Hannerup. Der blev tyvstartet lidt, da en meget sort regnvejrsky hastigt nærmede sig startområdet. Foto: Peter Leth-Larsen
Fag og firma lod i weekenden succesen med mudrace ramme de yngste med et mudderløb i Hannerup. Over 200 børn deltog i løjerne og var dermed med til at markere et festligt farvel til årets feriesjov i Fredericia. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Virus lagde 5. juli ned: Men der var alligevel sygebesøg rundt om

Annonce