Annonce
Fredericia

Rejsegilde på Kongens Punkt: Boliger langtfra revet væk

Intet rejsegilde uden pølser og drikkelse. I vore dage er pølserne ikke røde, og flaskerne er ikke grønne. Foto: Steen Højgaard
Alt skal nok blive udlejet og solgt. Sådan var meldingen fra bygherre, ejendomsmægler og Boligkontoret Fredericia, da der onsdag var rejsegilde i Kongens Punkt

Fredericia: Alle 28 seniorboliger i bebyggelsen Kongens Punkt i Kanalbyen er udlejet, men der er 10 leje-lejligheder, som endnu ikke er udlejet. Og hvad angår ejerboliger i Kongens Punkt, har Danbolig 29 lejligheder, som ikke er solgt.

Der var rejsegilde på byggeriet onsdag middag, og da var kommende beboere også inviteret.

Med andre ord er byggeriet langt fra færdigt, og på den baggrund er både sælger af ejerlejligheder og udlejer fortrøstningsfulde, for begge fortæller, at interessen altid stiger, når man bedre kan forestille sig de færdige boliger.

Som adm. direktør Jens Winther fra bygherren STB BYG A/S sagde fra talerstolen:

- Jeg er sikker på, at det bliver attraktivt at bo i Kongens Punkt, så lejlighederne kan udlejes og sælges.

Og ejendomsmægler Rasmus Rüsz fra Danbolig i Fredericia gør opmærksom på, at Danbolig holder åbent hus på stedet hver lørdag klokken 12.15-13.30, men at det kun gælder for ejerlejligheder.

Størrelsen på dem er 82 til 160 kvadratmeter, og priserne begynder ved lidt under 1,9 million.

Hvis man vil leje, skal man henvende sig til Boligkontoret Fredericia, der som nævnt har 10 lejligheder, der ikke er skrevet kontrakt på.

Det er lejligheder på 115 kvadratmeter til en leje på 9100 kroner plus forbrug.

Annonce

Her kan du læse mere om Kongens Punkt

Samvær og udsigt

Kongens Punkt indeholder 28 seniorboliger, 13 andre leje-lejligheder samt 31 ejerlejligheder, og Lis Gregersen, der er formand for den anden bygherre, Boligkontoret Fredericia, sagde fra talerstolen:

- Byggeriet lægger op til samvær i tagterrasser og andre steder i bebyggelsen med udsigt til vand og by. Byggeriet forener forskellige boligformer, og der er lagt op til stor diversitet.

Jens Winther fra STB BYG i Vejle betegnede i sin tale rammerne som fantastiske.

- Der bliver en stor gårdhave og stort lysindfald til parkeringskælderen, så den også bliver et trygt sted. Kælderen bliver ikke skummel at parkere i, og der er elevator. Kongens Punkt har nærhed til by, strand, sundhedshus, krydstogtskibe og kastellet. Det bliver alletiders.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) så i sin tale også lidt tilbage.

- Da Frederik III var konge, var der også planer om at grave kanaler her i området og sågar planer om at gøre Fredericia til hovedstad. Kanalen er nu etableret i form af Frederiks Kanal, konstaterede han.

Borgmesteren nævnte også seniorboligerne i Kongens Punkt.

- Fællesskab i seniorboliger er fremtiden. Dem tror jeg rigtig meget på. Kongens Punkt-byggeriet indeholder det, vi i Fredericia Kommune gerne vil satse på. Og det er at skabe et bredt tilbud til borgere, der vil bo på forskellige måder og sammen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce