Annonce
Rejser

Rejseselskaberne kræver ekstra: Sov en, betal for to

De fleste værelser er beregnet til to pesoner, og derfor må solorejsende betale for at have det for sig selv. Foto: Colourbox

et føles uretfærdigt, når man som singlerejsende skal betale et tillæg for at ville have eneværelse

Der findes stort set ikke længere noget, der hedder et enkeltværelse, fordi de færreste tidssvarende hoteller har deciderede rum med kun en enkelt seng. Derfor oplever singlerejsende stadig, at de må betale ekstratillæg, hvis de ikke ønsker at dele værelse med en fremmed eller fortrækker at sove alene. Sådan har det altid været, og der er ikke meget, der tyder på, at rejsebureauerne kan og vil ændre på praksis.Problemet er nu ikke så stort, fremgår det af de tal, rejsebranchen har for andelen af rejsende, som ønsker at have rådighed over et hotelværelse alene. Det drejer sig om mellem en og tre procent danske rejsende, når man kigger på 2015-2017, og der er ikke tegn på, at tallet stiger i år.- Vi har dog flere "singler", som rejser med os, men de følges ofte med venner og familie og bor sammen med dem, så på den måde optræder de ikke i statistikken, siger produktchef Carlos Cebrian hos Spies.Som et forsøg har rejsebureauet lavet en kampagne i sensommeren for solorejsende til blandt andet de græske øer, hvor man faktisk giver dem en klækkelig rabat i stedet for at kræve ekstratillæg for at have et værelse for sig selv. Ellers fastholder det og andre rejsebureauer, at det koster mere at bo alene på værelset.- Den enkle forklaring er, at de fleste hoteller har to senge i samme størrelse på deres værelser, og når vi laver en kontrakt med dem, får vi en pris pr. værelse, det vil sige på de to sengepladser. Hotellerne er normalt ikke interesserede i at "sælge" den ene seng billigere eller gøre den gratis. Så vi betaler for dem begge og kan derfor ikke bare halvere betalingen over for vores kunder, når de ønsker at bo alene i et værelse, siger Carlos Cebrian.- Det er ikke billigere at bygge og drive enkeltværelser, når de skal have de samme faciliteter med bad, køkken, aircondition, TV og wi-fi samt balkon og terrasse som dobbeltværelserne, siger han og forklarer, at udbuddet af eneværelser desuden er meget begrænset på de solrige rejsemål, mens der er flere enkeltværelser i storbyer som Rom, Paris og London, som er destinationer med mange businessfolk, der ofte rejser alene.

Annonce

Rengøring koster

Fra Horesta, brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, lyder en anden del af forklaringen, at når man regner prisen ud på et værelse, hører rengøring med. Der skal som regel gøres lige meget rent, selv om der kun har boet én person i et dobbeltværelse. Der skal blandt andet skiftes linned på begge sider af dobbeltsengen i tilfælde af, at den solorejsende har ligget og bredt sig med alle puder og dyner.Hos Bravo Tours understreger man, at det kun er hotellet, man betaler ekstra for, ikke flysædet, men bureauet sidder i samme situation som dets kolleger, når der skal forhandles priser på værelser, som fra hotellernes side beregnes ud fra to fuldtbetalende voksne.- Det er korrekt, at det er hotellerne, der kræver ekstra betaling, men ofte laver vi så ordninger, der gør, at man mod et mindre tillæg (end dobbeltpris) kan bo alene. Dette svinger meget, både fra rejsemål til rejsemål og hotel til hotel, men det hele handler jo om købmandskab fra vore partneres side. Hotelejere optimerer selvfølgelig deres hoteller, så der kan bo flest muligt, siger kommunikationschef Sidsel Nordestgaard fra Bravo Tours.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce