Annonce
Kolding

Rekordmange besøgte Nicolai for børn i 2019

Kunst og kultur i børnehøjde er omdrejningspunktet hos Nicolai for børn. Og det er der tilsyneladende stor interesse for - så stor at der i 2019 blev sat besøgsrekord med næsten 21.000 gæster. Foto: Peberman
For første gang rundede Nicolai for børn 20.000 gæster i 2019. Fremover vil der dog være en åbningsdag mindre om ugen til at trække folk til kulturinstitutionen.
Annonce

Kolding: Aldrig har så mange børn, forældre, daginstitutioner og skoleklasser lagt vejen forbi Nicolai for børn, som det var tilfældet i 2019.

Næsten 21.000 besøgte i årets løb børnekulturinstitutionen - det er en markant forbedring i forhold til det hidtidige rekordår, hvor man kun nåede op på lige under 20.000 gæster.

- Det er rigtig dejligt, at vi har krydset den grænse på 20.000. Det er vi rigtig glade for. Vi ser især flere private, der kommer hernede, og det er rigtig glædeligt, for forældre og børn er en målgruppe, vi også rigtig gerne vil ramme. Jeg er simpelthen så glad for, at der er så mange, der bakker op om os, fortæller leder Mette Strømgaard Dalby.

Noget af det, der især trak børnefamilierne til Nicolai for børn, var en ugelang børnejazzfestival sidste sommer, hvor der var omkring 250 gæster forbi hver dag. Derfor er der også planer om endnu mere af den slags.

- Vi kigger på, hvordan vi udvikler flere tilbud til private. Vi har meget fokus på at lave små festivaler. Vi kan se, at det er noget, der rykker, siger Mette Strømgaard Dalby.

Annonce

Udsigt til nedgang

Selvom man jubler over de flotte besøgstal hos Nicolai for børn, forventer man ikke, at 2020 byder på en gentagelse af succesen.

Besparelser på kulturområdet betyder nemlig, at der er indført en ekstra lukkedag, så der uden for skolernes ferieperioder er lukket hver mandag og fredag.

- Og det er klart, at det vil have nogle konsekvenser for, hvor mange der kan besøge os, siger Mette Strømgaard Dalby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce