Annonce
Kolding

Rekordmange unge på Koldings Ungdomsbrandkorps: - Vi drukner i vores egen succes

Med 35 medlemmer er ungdomsbrandkorpset i Kolding blandt de største ungdomskorps i landet. Foto: Selver Elezovic
Interessen for ungdomsbrandkorpset i Kolding er rekordhøjt, og i år forventes der endnu flere tilmeldinger. For 18-årige Anders Jessen har det givet både selvtillid og kammeratskab.
Annonce

Kolding: - Ryk ind på geled!

Klokken er slået 18.00, og alle mand står på række i den kølige beredskabshal.

Tovholder Louise Steen Kjeldsen er ved at informere forsamlingen om aftenens planer. Denne aften kort før jul, hvor JydskeVestkysten er på besøg hos ungdomsbrandkorpset i Kolding, er der dog ikke de store øvelser på tegnebrættet, men derimod juleafslutning, hvor der skal spilles pakkeleg og spises æbleskiver.

I det nye år, som vi netop er gået ind i, ser det ud til, at antallet af tilmeldinger til korpset når nye højder.

Korpset består i øjeblikket af 35 medlemmer, hvilket gør det til et af de største ungdomskorps i landet. Ifølge Louise Steen Kjeldsen er der ikke plads til flere, og det kan derfor blive aktuelt at indføre venteliste.

- Vi bliver nok nødt til at sætte os ned og få lavet en nødplan. Man kan sige, at vi drukner i vores egen succes, siger hun om den voksende interesse.

Ungdomsbrandkorpset har betydet meget for Anders Jessen, som blandt andet nævner, at han har fået mere gåpåmod. Foto: Selver Elezovic
Annonce

To mand ind, to mand ud

En af dem, der nu har overstået sin tid i ungdomsbrandkorpset, er 18-årige Anders Jessen. For ham er det ikke kun en juleafslutning, men også den sidste dag i ungdomsbrandkorpset, inden han bliver rykket op som frivillig i beredskabet, da han er blevet 18 år og dermed for gammel til ungdomsbrandkorpset. Han ser positivt tilbage på tiden i korpset.

- Det har været rigtig fint. Jeg har lært en masse, og vi har fået en masse sammenhold og sådan noget Jeg har lige bestået grunduddannelsen, og så skal jeg så i gang med funktionsuddannelsen, forklarer den aspirerende brandmand.

Ungdomsbrandkorpset har betydet meget for Anders Jessen, som blandt andet nævner, at han har fået mere gåpåmod.

- Det har da gjort for mig, at nu tør jeg mere. Jeg bliver mere selvstændig af det. Og så laver man ikke ballade længere, for så ryger man ud, fortæller han, mens han sender et blik ud over kammeraterne i forsamlingen.

Sammenhold er noget, der står øverst på dagsordenen hos beredskabet, og her fokuseres der specielt på "to mand ind, to mand ud"-princippet. Noget som Anders Jessen tager meget alvorligt.

- Vi er altid to og to, du er aldrig alene. Du går aldrig alene ind i et hus jo, og hvis din makker ikke kan mere, så går man ud sammen. Hvis din makker falder om, så er det dig, der skal redde ham. I er altid to og to om det, forklarer han med en bestemt tone.

Kolding Ungdomsbrandkorps blev oprettet tilbage i foråret 2015 som led i Velux Fondens ønske og mål om at udbrede brandkadetuddannelsen. Spørger man tovholder Louise Steen Kjeldsen, så handler det dog ikke kun om, hvor mange brandmænd man får ud af de unge.

- Vores mål er at få nogle dygtige ungdomsbrandmænd ud i den anden ende. Men vi forventer ikke, at de alle sammen bliver brandmænd, men at de lærer noget. Det er sådan set det vigtigste. Vi har som sådan ingen specifikke mål. Vi kører på den enkelte succeshistorie, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce