Annonce
Trekantområdet

Rektor på Campus Vejle: - Tørst ikke efter anerkendelse

Rektor på Campus Vejle, Morten Weiss-Pedersen, opfordrede under sin dimissiontale de unge 2020-studenter til at gøre op med anerkendelses-tørsten og -sygen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
På Campus Vejle lagde Morten Weiss-Pedersen i sin transmitterede dimissionstale til HHX- og EUX-studenterne vægt på, at stræben efter anerkendelse er skadelig, og at fremtiden er usikker.
Annonce

Vejle: Deltagerne i translokationsfesten på Campus Vejle var torsdag og fredag samlet hver for sig, mens champagnepropperne vibrerede i en coronatid, der har vendt op og ned på uddannelsessystemet de seneste måneder.

Tre klasser med afgangselever på EUX-linjen og 18 klasser på HHX dimitterede klassevis i skolens fællessal.

Det hele blev livestreamet, mens pårørende i hvide telte omkring skolebygningerne på Boulevarden kunne følge de unge studenter få overrakt eksamensbeviser og en lykønskning fra rektor og en kontaktperson på storskærm.

I sin dimissionstale fokuserede Campus-rektor Morten Weiss-Pedersen på alt andet end nutidens coronakrise og lagde i stedet vægt på den livslange jagt på anerkendelse, som kan have sine skyggesider for særligt unge mennesker.

- En enkelt dårlig karakter kan for nogle af jer fylde langt mere end de 20 gode karakterer, I har. En enkelt sårende bemærkning fra kammeraterne fylder mere end alle de positive interaktioner, I har med hinanden. Dette fokus skal vi vende om. I skal, kære studenter, lære at hvile i jer selv og nyde alt det gode, I har, vil få og opleve. Og så fokusere mindre på de bump, der er på vejen. Så jeg vil opfordre jer til at gøre op med anerkendelsestørsten og -sygen, sagde Morten Weiss-Pedersen.


I skal, kære studenter, lære at hvile i jer selv og nyde alt det gode, I har, vil få og opleve.

Morten Weiss-Pedersen


Annonce

Usikkerhed vil komme

Særligt var det vise ord fra forfattere som Kathrine Marie Guldager, Karen Blixen og Tomas Espedal samt lyriker Benny Andersen og filosof Søren Kierkegaard, som prægede talen.

I dimissionstalen kom rektor også ind på fremtidens usikre jobmarked, som den britiske rådgiver John Newbegin spår til at miste 20-50 procent af sine nuværende arbejdspladser.

- Og så kan man godt tænke: ”Ah, mon dog der sker så meget?” Men tænk lige lidt tilbage. I studenter i årgang 2020 blev født lige efter årtusindskiftet. På det tidspunkt var der ikke noget, der hed Facebook, der var ikke noget Youtube, intet Google, ingen smartphones, Mobilepay, Airbnb og så videre. Og bare alle disse platforme og virksomheder er i dag omdrejningspunkter for millioner af arbejdspladser, sagde Morten Weiss-Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce