Annonce
Kolding

Rema 1000 tripper for at gå i gang med at bygge ved Kolding Storcenter

Reitan Ejendomsudvikling håber, at lokalplanen for et område øst for Kolding Storcenter og lige nord for Bauhaus bliver vedtaget, så de kan gå i gang med bygge et butikscenter på 15.000 kvadratmeter, der skal indeholde en Rema 1000. Arkivfoto
Ejendomsselskab, der blandt andet har ejeren af Rema 1000 i ryggen, krydser fingre for, at lokalplan baner vejen for nyt butikscenter på samlet 15.000 kvadratmeter.
Annonce

Kolding: Der venter flere ny butikker i området omkring Kolding Storcenter og mulighed for at handle i discountbutikken Rema 1000. Det er planen, hvis lokalplanen for et område øst for storcentret og lige nord for Bauhaus, går igennem. I sommeren 2018 blev planerne sat på pause, da kommuneplanen ikke åbnede mulighed for flere supermarkeder.

Siden er kommuneplanen rettet til, og nu skal lokalplanen bare vedtages, men det er fortsat for tidligt at glæde sig, lyder det fra Reitan Ejendomsudvikling, der har købt grunden. Selskabet bygger og sælger ejendomme over hele landet primært for Rema 1000, og derudover bygger selskabet butikscentre.

- Vi er godt tilfredse med det kommuneplantillæg og lokalplan, der nu ligger, og med at lokalplanen forhåbentlig bliver vedtaget inden sommer. Så kan vi så småt begynde at bestille beton, så vi hurtigt kan komme i gang, når vi har en byggetilladelse. Vi har allerede skrevet lejekontrakter, siger Jan Poulsen, der er administrerende direktør i ejendomsselskabet.

- Vi er godt tilfredse med det kommuneplantillæg og lokalplan, der nu ligger, og med at lokalplanen forhåbentlig bliver vedtaget inden sommer. Så kan vi så småt begynde at bestille beton, så vi hurtigt kan komme i gang, når vi har en byggetilladelse.

Jan Poulsen, der er direktør i Reitan Ejendomsudvikling.

Annonce

Hesteskoformet

Lokalplanen åbner for, at der bliver bygget et butikscenter på 15.000 kvadratmeter, hvor én enkelt butik kan være 600 kvadratmeter, mens de øvrige butikker skal være mindst 1000 kvadratmeter. Samtidig kommer der en Rema 1000-butik på 1400 kvadratmeter. Byggeriet bliver formet som en hestesko, hvor der er parkering i midten, men det er endnu ikke besluttet, om man bygger det hele i et hug.

Direktør i Reitan Ejendomsudvikling Jan Poulsen håber, at lokalplanen bliver vedtaget inden sommeren, og så mangler selskabet kun en byggetilladelse. Men det er endnu for tidligt at sige, hvornår byggeriet kan gå i gang, hvis planen vedtages. Direktøren var frustreret i sommeren 2018, da man vedtog kommuneplantillægget, der ikke åbnede for en Rema 1000. De kvadratmeter, der var udlagt til supermarked i området, blev "brugt" af Fakta på Vejlevej. Men i november blev kommuneplantillægget ændret med den tilføjelse, at der kunne bygges et supermarked, hvis der skete en reduktion et andet sted. Og nu er den gamle Fakta-butik blevet til et fitnesscenter.

- Vores førsteprioritet er naturligvis at lave en Rema 1000-butik, og her kombinerer vi det med at investere over 200 millioner kroner i et butikscenter, så det var selvfølgelig frustrerende, at Rema 1000-butikken blev trukket ud af ligningen. Men nu har vi fundet en løsning, siger Jan Poulsen.

Annonce

Styrker handlen

Flertallet i plan-, bolig- og miljøudvalget har sendt lokalplanen i høring frem til midten af maj. Planen er ikke faldet i god jord hos Benny Dall fra Enhedslisten og Hans Holmer fra SF, der stemte imod med den begrundelse, at man burde vente, indtil der ligger ”nærmere viden om og vurdering af udviklingen på detailhandels- og bosætningsområdet”.

Formanden for plan-, bolig- og miljøudvalget, Birgitte Kragh (V) mener derimod, at butikscentret kan styrke Kolding.

- Vi kan mærke efterspørgslen fra investorsiden og de handlende. Kolding er jo en stor handelsby, hvor folk kommer langvejs fra, og derfor er der et behov.

Hvorfor ikke vente til, at der er lavet en detailhandelsanalyse?

- Vi har en udvikler, der følger markedet tæt. Udvikleren siger, der er en mulighed nu. Og når vi samtidig er kåret til en af de bedste handelsbyer, så synes jeg, at jeg har fakta nok, siger Birgitte Kragh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Fynsk familie er blevet milliardærer på olie: - Det ville være bedre, hvis vi kunne undvære det

Annonce