Annonce
Vejle

Rema-købmand stopper efter 11 år - han tager én bestemt ansat med sig videre

Jeppe Hansen tager datteren Julie med til butikken i Jelling, hvor hun til december starter i mesterlære. Foto: Torben Juhler
Jeppe Hansen søger nye udfordringer i Jelling efter 11 år i Løget. Han forlader en butik med en særlig kundesammensætning og tager sin datter med sig videre.

Løget: Det er omskiftelige tider for købmanden, der gennem 11 år har trimmet Rema 1000's hylder i butikken på Grønnedalen 2 på Søndermarken.

Jeppe Hansen tager afsked med den butik, han overtog i efteråret 2010. Samtidig har han og hustruen Anita sat huset i Bredsten til salg, og sammen har de reserveret en byggegrund på Uhrhøj.

På den måde kommer han tættere på sin kommende arbejdsplads, når han i næste måned overtager den ledige Rema 1000 i Jelling.

Annonce

- Jeg skifter til butikken i Jelling for at søge nye udfordringer. Jeg har været 11 år her, og alt kører som perler på en snor. Så opstod muligheden for at prøve noget nyt, og det er ikke så tit at den mulighed opstår forholdsvis tæt på, siger Jeppe Hansen.

Tager datteren med sig

Han overtager Jelling-butikken efter Kristina Hvelplund, der har besluttet af takke som købmand efter fem år for at få mere tid til familien.

Jeppe Hansen har valgt at tage sin familie med på arbejde, for han tager en enkelt af sine ansatte med til Jelling.

- Min datter Julie har arbejdet her det seneste halve år, og hun er den eneste af de ansatte, jeg tager med til Jelling. Hun har været med på arbejde, siden hun var seks år og sorterede flasker. Nu går hun i mesterlære i Jelling fra årsskiftet og tre år frem, fortæller faderen.

Jeppe Hansen stopper 27. oktober som Rema-købmand i Løget efter 11 år, hvor han med sin ordenssans og systematiske tilgang altid har været kendt for at have en ryddelig butik. Foto: Torben Juhler

Han understreger, at det ikke er ham, der har presset datteren ind i det fag, som kræver mange arbejdstimer. Den 17-årige butiksansatte måtte opgive en længere udlandsrejse på grund af coronaen, og så var det nærliggende at begynde at arbejde i fars butik.

Familien tæller også Anne på 15 år og Simon, der er syv år og ofte får opgaven med at presse pap i butikken. Så måske er endnu en købmand på vej i familien.

Annonce

Han skal overhale sig selv

Jeppe Hansen kommer til en butik i Jelling, hvor omsætningen er tæt på at matche det salg, han har i butikken på Grønnedalen. Derfor bliver hans første mål at overhale sig selv og den omsætning, han har haft i Løget.

Vi havde kalkuleret med en omsætningsstigning på 10 procent, da motorvejstilslutningen åbnede herude, men det har det slet ikke givet.

Jeppe Hansen, afgående købmand hos Rema 1000 Grønnedalen

- Men jeg får en anden type kunder i Jelling, hvor jeg nok mere bliver den lokale købmand, end jeg er her. Det er et specielt område med de store blokke og parcelhuskvarterer, og her i butikken kommer så mange forskellige mennesker. Lige fra kunder med anden etnisk baggrund og de mange grønlændere, der bor herude, til direktørfruen ovre fra parcelhuskvarteret, fortæller den 47-årige købmand.

Annonce

Sælger masser af cigaretter

Hans afløser i butikken er allerede fundet, idet 27-årige Andreas Cederlöv fra Balle ved Silkeborg overtager butikken 27. oktober, når de to købmandskolleger dagen før holder butikken lukket for at gøre status. Derfor holder Jeppe Hansen en velfortjent ferie, for han forlader butikken i Løget med god samvittighed.

- Butikken er veldrevet og den har haft vækst i alle de år, jeg har haft den. Selv det år, Netto åbnede her. Men avancemæssigt ligger butikken lidt under, hvad der er generelt for Rema, fortæller han.

Og så er vi tilbage ved butikkens beliggenhed og beboersammensætningen i området.

- Det skyldes blandt andet, at avancen på cigaretter ikke er ret høj, og vi sælger dobbelt så mange cigaretter her end i butikken i Jelling, fortæller købmanden.

Annonce

Bliver et par år ældre

For fire år siden udvidede han butiksarealet fra 590 til 850 kvadratmeter, og det er stort set samme butikstørrelse, han kommer til i Jelling. Det har været afgørende for hans beslutning om at skifte rammer.

- Hvis butikken i Jelling ikke var bygget ud, havde jeg nok ikke sagt ja til at skifte. Du bliver lige et par år ældre under sådan et byggeprojekt, og i dag kræver det, at butikkerne har den størrelse, de har her og i Jelling, siger Jeppe Hansen.

Han tager afsked med kunderne fredag eftermiddag, 22. oktober, hvor købmandens svigermor serverer kage og kaffe for kunderne.

- Det har hun gjort hvert år, hvor butikken har fejret fødselsdag, siger købmanden.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Nedlagt handelsmarked forfalder: Men ejer har planer med stedet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

Følg kampen live: FHK skal vise sig slutspilsværdige mod bundproppen Nordsjælland Håndbold

Fredericia For abonnenter

Bevaringsværdig ejendom i Prinsessegade skal rives ned - i stedet kommer der syv nye lejligheder

Fredericia HK

Bundproppen venter i Helsinge: Derfor er Nordsjælland-opgør ikke nødvendigvis en walk over-kamp for FHK

Alarm 112

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Alarm 112

Pludselig røg det ene hjul af Johnnys bil: Hjulbolte løsnet i løbet af natten

Alarm 112 For abonnenter

Ordrerne blev 'helt abnorme': Sådan gik det til, da Sygehus Lillebælt opdagede million-bedrageri

Sport For abonnenter

Live: VB spiller kamp nummer 13 - kommer sejren mod FC Nordsjælland?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Sommerhuse skal beskyttes mod oversvømmelser: Får lov til at lave 600 meter langt dige

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur For abonnenter

Lydmord: Musikalsk grænseoverskridende koncert

FC Fredericia For abonnenter

Derfor hægter FC Fredericia med en sejr på vestkysten én af rivalerne helt af

Fredericia

Forventer snarlig åbning: Derfor rykker Intersport tilbage til Fredericia

Annonce