Annonce
Middelfart

Rengøringsdames lugtesans hyldes af brandmand: - Det kunne være endt frygtelig galt

Biler fra brandstationen i Ejby var hurtigt til stede på Tværvejen, hvor flammerne endnu ikke for alvor havde fået fat. Arkivfoto: Mette Mørk
Takket være en rengøringsdame kunne Trekantbrand slukke branden i to lastbiler på tre timer. Hun får derfor ros af indsatsleder Hans Egon Bendorff.
Annonce

Nørre Aaby: En rengøringsdame får stor ros af Trekantbrands indsatsleder Hans Egon Bendorff.

Søndag morgen mødte hun ind på en virksomhed på Tværvejen i Nørre Aaby, hvor hun skulle gøre kontorene rent. Her lugter hun røg og ringer derfor til firmaets chef, der fortalte hende, at hun skulle ringe 112, hvilket hun gjorde.

Og det var vigtigt, fortæller Hans Egon Bendorff, der efterfølgende kørte ud til ejendommen.

- På vej derud får jeg kontakt med hende, hvor hun beskriver røgen som værende skarp, og at hun kan lugte kemikalier. Så får jeg brandstationen i Ejby til at sende en sprøjte og en tankvogn, siger indsatslederen.

Da han kommer derud, er ejeren også til stede. De åbner porten ind til den omkring 500 kvadratmeter store hal, hvorefter det vælter ud med sort røg. Kort tid efter ankommer assistancen fra Ejby, og der sendes et røgdykkerhold ind.

- De får så opsnust, at der står to lastbiler derinde, der er fuldstændig udbrændt i førerkabinen. Der har været en kortslutning i den ene lastbil, branden har så spredt sig til den anden via strålevarme. Det har brændt, men det har ikke for alvor fået fat, da der har manglet ilt. Hele gulvet og loftet var sodet til. Det har været en ulmebrand, der ikke har kunne få ilt nok til for alvor at starte op, siger Hans Egon Bendorff.

Annonce

- Ros til rengøringsdamen

Brandfolkene får hurtigt kølet lastbilerne ned med vand og ventileret bygningen.

- Det var heldigt, at det kun gik ud over lastbilerne og en masse, der efterfølgende skal vaskes ned. Kontorerne havde fået lidt røgskade, men ikke meget. Det kunne være gået frygtelig galt, understreger Hans Egon Bendorff.

Han understreger også, hvor godt det var, at rengøringsdamen reagerede med det samme.

- Det blev til en indsats på tre timer, men det kunne have blevet en indsats på 24 timer. Det var lidt voldsomt, men det kunne have været endnu voldsommere. Så ros til rengøringsdamen, det er rigtig godt reageret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce