Annonce
Erhverv

Renovering af cykelskur afslørede forurening - nu indkredses den endeligt

Byggeriet af det nye cykelskur ved raffinaderiet i 2015 afslørerede, at der under p-pladsen var en omfattende forurening med olieforbindelser. En kortlægning viste, at det var et gammelt kloakrørsystem til Shells interne spildevandsanlæg, som havde været utæt. Miljøstyrelsen samarbejder med Shell Raffinaderiet om oprydningen, og det er slået fast, at der hverken er risici for drikkevand eller Lillebælt. Arkivfoto: Mette Mørk

Shell Raffinaderiet forventer at skulle bruge 10-13 mio. kroner på at rense op efter gammel forurening med olieholdigt spildevand under p-plads. Nu finpudses planen for det omfattende arbejde.

Annonce

Fredericia: Den spæde start på en omfattende forureningsoprydning ved Shell Raffinaderiet er i gang. Store boremaskiner er i gang med at tage jordbundsprøver under parkeringspladsen mellem raffinaderiet og Egeskovvej, og det skal give de endelige målinger på, hvor der skal graves og hvor dybt.

Forureningen af et meget stort område under pladsen opdagede Shell Raffinaderiet i forbindelse med renoveringen af virksomhedens cykelskur. I september sidste år havde virksomheden dannet sig et foreløbigt overblik over forureningens omfang, man nu skal opgaven finjusteres, oplyser pressechef ved Shell Raffinaderiet Torben Sørensen.

- Det er en stor opgave, som det er den spæde start, hvor vi får et overblik over præcis, hvordan opgaven skal gribes an, siger Torben Sørensen til Fredericia Dagblad.

De første undersøgelser for over et år siden viste, at forureningen er stabil og ikke flytter sig. Derfor er der ingen trusler mod drikkevand eller Lillebælt fra området.

De nye jordbundsundersøgelser er den spæde start på, at vi kan sætte oprydningen i gang.

Torben Sørensen, pressechef Shell Raffinaderiet
Annonce

10-13 mio. kroner

Hvad det endelige omfang af forureningen ender med, vil de nye undersøgelser og selve oprensningen vise. Den første kortlægning viste en del usikkerhed, da der kunne være tale om fra 60 til 190 kubikmeter olieprodukter. Oprydningen ventes at løbe op i 10-13 mio. kroner.

Forureningen er opstået fra utætheder i kloakrør under parkeringspladserne. I rørene er blevet ført spildevand og overfladevand fra et gammelt anlæg på den anden side Egeskovvej. Rørene førte til Shells eget spildevandsanlæg.

Den første kortlægning viste, at forureningen har bredt sig til parkeringspladsens asfalterede areal, og der er observeret olierester helt ned i 15 meters dybde.

For at få plads til oprydningen har man midlertidigt flyttet 30 parkeringspladser inden for Shells hegn.

Hvornår den endelige oprydning sættes i gang, afgøres af de undersøgelser, der er i gang i øjeblikket. De vil også vise, hvor stor opgaven ender med at blive og heraf, hvor lang tid oprydningen vil tage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce