Annonce
Middelfart

Renovering af servicekaj bliver dobbelt så dyr: - Markedspriserne på havnebyggeri er voldsomt overophedet

Den gamle servicekaj på Middelfart Marina skal renoveres i efteråret og er blevet dobbelt så dyr som først anslået. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen
Byrådet i Middelfart Kommune har godkendt, at den ekstra udgift på 1,2 millioner kroner lånefinansieres.
Annonce

Middelfart: Det bliver dobbelt så dyrt som anslået, når den gamle servicekaj i Middelfart Marina skal renoveres i løbet af efteråret.

Den oprindelige udbudspris for renoveringen lød på 1,1 millioner kroner. Men siden 2018, hvor prisen blev beregnet, er prisen steget til 2,3 millioner kroner inklusive udgifter til blandt andet rådgiver og flytning af servicekajens brændstoftank.

Renoveringen af servicekajen var en af de anlægsinvesteringer, som Byrådet i foråret vedtog at fremrykke. Mandag aften godkendte Byrådet så, at de ekstra omkostninger til renoveringen kan lånefinansieres.

Trafik- og vejchef ved Middelfart Kommune Uffe Høybye forklarer prisstigningen:

- Markedspriserne på havnebyggeri er voldsomt overophedede, siger han og fortæller, at det skyldes, at der bliver bygget havneområder i mange byer.

- Der sker meget udvikling i byer med havneområder. Vejle og Kolding kører rigtig stort ud. Vi kører rigtig stort ud med vores marinaplan, siger Uffe Høybye.

Annonce

Corona har påvirket

Oven i den tendens kom coronaen, hvor en del kommuner har fremrykket anlægsinvesteringer, fortæller Uffe Høybye og mener, at det har skubbet priserne yderligere op.


Det er ikke en konkurrencesituation, jeg forestiller mig bliver ved. Det er det bestemt ikke.

Uffe Høybye, trafik- og vejchef


Udover renoveringen af den gamle servicekaj er arbejdet med at realisere marinaplanen i fuld gang. De projekter, der er lige på trapperne, er dog rekreative områder på land, og den form for anlægsarbejde har ikke oplevet en overophedning på samme måde som deciderede havnebyggerier. Derfor frygter Uffe Høybye ikke på nuværende tidspunkt, at de resterende anlægsprojekter vil blive dyrere.

- Det er ikke en konkurrencesituation, jeg forestiller mig bliver ved. Det er det bestemt ikke, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce