Annonce
Fredericia

Renovering ved Mongolian Barbeque nærmer sig en ende

Bygningen på hjørnet af Købmagergade og Danmarksgade, hvor restaurant Djengis Khan Mongolian Barbeque ligger, har været igennem en omfattende renovering, som restauratør og beboere snart kan se en ende på. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
I tre måneder har bygningen på hjørnet af Danmarksgade og Købmagergade, hvor Restaurant Djengis Khan Mongolian Barbeque ligger, været under renovering.

Fredericia: Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan har restauratør Mac Yee Khai, der driver restaurant Djengis Kahn Mongolian Barbeque i bygningen på Danmarksgade 33 - på hjørnet af Danmarksgade og Købmagergade.

Bygningen er fra 1886 og er blevet renoveret for midler fra Bevaringsfonden for fæstningsbyen Fredericia, som var et samarbejde mellem Fredericia Kommune og A.P. Møller og hustru Chastine McKinney-Møllers fond til almene formål.

I slutningen af maj blev bygningen pakket ind i stilladser. Og siden starten af juni har håndværkere været i gang med at give bygningen en omfattende renovering primært udvendig, men der er også sket lidt indendøre.

- Vi har fået nye ventilationskasser, og der er blevet malet. Og så skal jeg have skiftet gulvtæppe, fortæller Mac Yee Khai, der lejer sig ind i bygningen, med et smil.

For selvom han har haft færre kunder i restauranten denne sommer, fordi de har været i tvivl om, restauranten var åben, så glæder han sig over renoveringen.

Annonce
Helt nye termoruder hele vejen rundt. Og snart kommer nyt skilt over døren til restaurant Djengis Khan Mongolian Barbeque. Siden slutningen af maj har bygningen på hjørnet af Danmarksgade og Købmagergade været under renovering. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

Nyt logo på vej

Selvom han dagligt støvsuger støv fra håndværkere op, så er han især meget begejstret over de nye termoruder, der er kommet i hele vejen rundt.

- Nu er det slut med træk, siger han og gestikulerer over mod bordene langs vinduespartierne og fortsætter:

- I denne eller næste uge får vi vores nye logo over døren med spotlys på. Vi får en menu op i dørkarmen, og vi får klistret vores navn nederst på ruderne, så forbipasserende ikke kigger ind på kundernes ben.

Restauratøren havde fået at vide, at renoveringen ville være færdig i slutningen af august. Men det våde vejr har forsinket håndværkerne lidt. Nu satser Mac Yee Khai på, at de bliver færdige i denne eller næste uge.

- Jeg håber, de bliver færdige så hurtigt som muligt, så vi kan drive forretning i fred og ro igen, men sådan er det, når bygningen skal renoveres, siger den 54-årige restauratør, der for snart 29 år siden forvandlede stueetagen af hjørnebygningen fra videoforretning til mongolsk grillrestaurant.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt, der er skyld i den stigende vandstand?

Læserbrev: Kystdirektoratet har udpeget 14 områder ved Danmarks kyster, som er klassificeret som særligt truet af den stigende vandstand. Juelsminde er et af de truede områder. Et nyt digelag er etableret, og der arbejdes ihærdigt frem mod at sikre byen mod oversvømmelse. Der er udarbejdet et foreløbigt dige-projekt, som anslås at koste omkring 23 mio. kr. Ingen ved af gode grunde p.t., om det holder, men hvis det gør, er det en udgift pr. husstand på gennemsnitligt 20.000 kr. Nuværende lovgivning siger, at det skal de mennesker, der bor i de truede områder, betale, herunder også den fremtidige vedligeholdelse. Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt - under kote 2,50 - der er skyld i den stigende vandstand? Ifølge klimaforskere over hele verden er det et globalt problem. Det er den måde, verdens befolkning lever og forbruger på, der ændrer klimaet og medfører højere vandstand. Når der skal laves store offentlige anlæg eller for den sags skyld de militære forsvarsudgifter, grænsekontrol osv. - alt sammen til gavn for fællesskabet - er der ingen tvivl: Statskassen betaler naturligvis. Alle os danskere og de mange hundrede tusinder turister, der besøger os, har stor glæde af at kunne færdes ved vore skønne kyster. Så kan ingen vel i fuld alvor være i tvivl om, at det er en statsopgave at betale regningen. Den lovgivning, der gælder nu, er et levn fra fortiden. Der må være nogle politikere, der tager fat på at ændre det.

Annonce