Annonce
Debat

Replik: Der skal slet ikke være giftrester i drikkevandet

Steen Christensen. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Det er alligevel første gang, jeg har set nogen argumentere for, at gift i drikkevandet ikke betyder noget som helst for menneskers sundhed.

Men det hævder Hans Aarestrup, direktør for organisationen med det selvironiske navn Bæredygtigt Landbrug, i et indlæg i avisen 21. februar (læserbrevet "Pesticiderne i drikkevandet betyder intet for din sundhed", red.)

Jeg har læst hans indlæg tre gange uden at forstå, hvorfor han regner mængden af sprøjtegiftrester om til en halv snaps om dagen i forsøget at bevise, at pesticider i drikkevandet er ganske uskadelige og acceptable.

Jeg vil gerne præsentere et andet regnestykke:

Hver dag er der 0,35 gram giftrester i det danske drikkevand, fortæller den bæredygtige direktør. Hvis jeg skal regne videre på det, vil jeg gange med 365 dage for at finde ud af, hvor meget det bliver på et år. Og så når jeg frem til, at der på otte år ryger et kg giftrester med ud i drikkevandet. Det lyder slet ikke rart efter min mening.

Jeg medgiver, at det er næsten lige så absurd et regnestykke, som det Hans Aarestrup præsenterede i søndagsavisen. Men det er bare lige for at præcisere, at der efter min mening overhovedet ikke skal være giftrester i drikkevandet noget sted i Danmark.

Hvorfor er det så svært at forstå?


For uanset om giftresterne hedder DMS, desphenyl-chloridazoneller noget helt tredje, så udgør de et sundhedsmæssigt problem.

Steen Christensen


For uanset om giftresterne hedder DMS, desphenyl-chloridazoneller noget helt tredje, så udgør de et sundhedsmæssigt problem.

Punktum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

69-årig lungepatient brugte seks timer på at få tid til en coronavaccination - regionen forklarer, hvad der gik galt

Annonce