Annonce
Debat

Replik efter artikel om kommunens ejendomsvenlighed: Borgmesteren er visionsløs

Tommy Rachlitz Nielsen. Pressefoto


Annonce

Læserbrev: Når borgmester Jacob Bjerregaard kun har et skuldertræk til overs for, at Fredericia Kommune er den dårligst placerede syddanske kommune i undersøgelsen (om ejendomsvenlighed for såvel erhvervsdrivende som private, red.), er der for alvor brug for at blive urolig.

Det er ikke alene arrogant af Jacob Bjerregaard, men også direkte skadeligt for vores evne til at tiltrække mere videnstunge virksomheder og ikke mindst for bosætningen i Fredericia Kommune.

I undersøgelsen fra EjendomDanmark er Fredericia den dårligst placerede kommune i Region Syddanmark og samlet set kun placeret som nr. 64 ud af 98 (nr. 63 i 2019).

Men i stedet for at bruge undersøgelsen konstruktivt som en mulighed for at forbedre vores kommune og gøre os mere attraktive for virksomheder og bosættere, så vælger Jacob Bjerregaard bare at trække på skuldrene.

En sænkning af dækningsafgiften gør det mere attraktivt for virksomheder at placere sig i Fredericia.

I øjeblikket er det hovedsageligt transporttunge virksomheder, der slår sig ned i her. For dem er en geografisk central placering meget afgørende. Og de virksomheder er vi rigtig glade for, men hvad med de mere videnstunge virksomheder? De virksomheder, der kunne bringe flere højtlønnede til området. Skatteydere, som giver et øget tilskud til kommunekassen.

Nej, dem holder vi fra døren med dækningsafgifter, grundskyld og byggesagsgebyrer.


Og det er borgmesterens manglende forståelse af de synergier, som en fjernelse af disse afgifter, skatter og gebyrer medfører, der skader vores kommune.

Tommy Rachlitz Nielsen


Og det er borgmesterens manglende forståelse af de synergier, som en fjernelse af disse afgifter, skatter og gebyrer medfører, der skader vores kommune.

Ved en fjernelse øger vi den bosætning, som det nuværende byråd ikke formår at skabe.

Ved at tiltrække flere bosættere, skaber vi mere liv i byen og mere omsætning i de lokale butikker, caféer og restauranter. Vores håndværkere og øvrige virksomheder får flere kunder. Det skaber endnu flere arbejdspladser og igen flere skatteindtægter.

Vi har de skønneste omgivelser at tilbyde både bosættere og virksomheder. Man kan bo ved vandet, på landet eller i byen. Ja, der er steder, hvor man næsten kan få det hele på én gang. Vi har kultur, historie og natur i overmål at byde på.

Men grundlaget skal være på plads. Det er utopi at tro, at tilflyttere ikke kigger på økonomien, ja, det er faktisk naivt.

Så, Jacob, lad være med at være ligeglad. Meld dig ind i kampen. Det er også vores kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia HK

Anders Kragh Martinusen strålede, da FHK slog Århus i dramatisk kamp

Annonce