Annonce
Debat

Replik: I realiteten er jobcentrene kun til gavn for de mennesker, der er ansat der

Poul Rand. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Dette er et svar til DF's Inger Nielsens indlæg 12. januar (læserbrevet "Hvad er det, I helt konkret vil gøre, Nye Borgerlige?", red.)

Jobcentrene og den jungle af regler, som er skabt med dem, er udtryk for et kontrolsystem, der ikke bygger på solidaritet, men på mistillid. Det skal vi af med.

Vi skal bygge vores samfund på værdifællesskab, på samhørigheden og på den folkelige solidaritet.

Dette er bare nogle af de ting, Nye Borgerlige ønsker ændret.

Lokalt er vi klar over, at der på nogle områder skal lovændringer til. Havde vi magt som agt på tinge, så ville det gå glat.

Kommer der et borgerligt flertal i Fredericia efter kommunalvalget, vil vi glæde os til at samarbejde omkring jobcentre og meget andet.


Det skal udelukkende være en uafhængig lægefaglig vurdering, der afgør, om man er for syg til at arbejde og forsørge sig selv.

Poul Rand


Hvad Nye Borgerlige ønsker er eksempelvis tildeling af førtidspension fjernet fra sagsbehandlerne og Djøf'erne. Det skal udelukkende være en uafhængig lægefaglig vurdering, der afgør, om man er for syg til at arbejde og forsørge sig selv.

Førtidspensionen skal kikkes efter i sømmene. Danskere, der er for syge til at forsørge sig selv, skal ikke længere jages rundt af kommunale sagsbehandlere. De skal have et værdigt liv i økonomisk tryghed. Retten til førtidspension knyttes til det danske statsborgerskab.

De i kontanthjælpssystemet, der ikke er danske statsborgere, og dem, der godt kan arbejde, de skal selvfølgelig forsørge sig selv.

Syge danskere skal ud af beskæftigelsespolitikken, mennesker skal have omsorg og hjælp til at blive raske. De skal ikke herses rundt med.

I realiteten er jobcentrene kun til gavn for de mennesker, der er ansat der. Det skal ændres.

Nærmere detaljer kan vi ikke komme ind på, før vi kender byrådets sammensætning efter kommunalvalget og sammes sparevilje.

Nye Borgerlige ser frem til er bredt borgerligt samarbejde med fokus på økonomi og menneskelig trivsel.

Vi håber, andre borgerlig-indstillede partier vil være deltagere i dette arbejde - også de tunge beslutninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Fredericia

Podernes ilddåb begyndte roligt: - Det eneste, vi ikke er lært op i, er, hvad vi skal lave, når der ikke er nogen, vi kan teste

Annonce