Annonce
Debat

Replik om beskæftigelse: Fredericia har ikke rokket sig ud af flækken - det burde som minimum bekymre udvalgsformanden

Connie Maybrith Jørgensen. Pressefoto

Læserbrev: Fredericia er igen havnet på en bundplacering - i Beskæftigelsesministeriets benchmark-undersøgelse er Fredericia placeret som nummer 94 ud af 98 kommuner i opgørelsen for 2020.

Fredericia har med andre ord ikke rokket sig ud af flækken!

I Fredericia Dagblad 8. juni fremgår det:

Annonce

"Det er præcis samme placering som i november 2020, og den overrasker ikke social- og beskæftigelsesudvalgsformand Peder Tind (V)."

Hvis ikke det undrer beskæftigelsesudvalgsformanden, så burde det dog som minimum bekymre ham.

Udvalgsformanden henviser i samme artikel til, at coronapandemien skal have påvirket Fredericias jobcenters beskæftigelsesindsats i særlig grad.

80 nye ændringer i jobcentret skulle have været iværksat i nedlukningsperioden, forklares det i artiklen i Fredericia Dagblad. Ærligt talt, det virker noget søgt!


Der er de seneste år kommet adskillige nye virksomheder til Fredericia, uden at det har ændret det mindste på beskæftigelsen. Det er ubegribeligt og sørgeligt!

Connie Maybrith Jørgensen


Der er de seneste år kommet adskillige nye virksomheder til Fredericia, uden at det har ændret det mindste på beskæftigelsen. Det er ubegribeligt og sørgeligt!

SF finder det i særdeleshed bekymrende, at Fredericia ender som nummer 97 ud af 98 kommuner i forhold til at få de mest udsatte borgere på kontanthjælp i job eller uddannelse.

Det kunne i denne forbindelse være interessant at få oplyst, hvor mange eller hvor få ledige, som er kommet i ustøttet beskæftigelse. At man skulle have planlagt 80 forandringer på Fredericia Jobcenter sat i værk et år før valget virker ligeledes besynderligt.

For SF er retten til et godt arbejdsliv en central værdi. Ulighederne i samfundet vokser markant, når ledigheden vokser. Det gælder både økonomisk, sundhedsmæssigt, socialt og trivselsmæssigt.

Fredericia er trods de nye virksomheder i byen stagneret beskæftigelsesmæssigt.

SF vil arbejde for en aktiv arbejdsmarkedspolitik i Fredericia, der fremmer mulighederne for at tiltrække flere nye virksomheder til området, meget gerne inden for grøn energi og teknologi.

En forudsætning for at dette kan løses er, at vi sikrer arbejdskraft med de rette kvalifikationer i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce