Annonce
Debat

Replik om vanvidsbilisme: Opsæt flere digitale informationstavler

Læserbrev: I avisen 5. april spørges ind til (og endda på avisens lederplads), hvordan vi får stoppet "vanvidsbilisme" i byer og på land.

Der gives gode eksempler på problemets omfang, og hvilke konsekvenser det vil få, såfremt der trykkes alt, alt for hårdt på speederen.

Det er i øvrigt fint, at lederen forsøger at bevæge sig ind på den konstruktive og forebyggende bane fremfor kun den moralske. Alle ved jo godt, at det er helt hen i vejret at køre for stærkt, og det kan skade både en selv og i særdeleshed andre, når vi kører for uforsvarligt og for stærkt.

Jeg husker fra barndommen tidens færdselskampagner med opsatte skilte på vejene - "Take your time" m.m.

Senere tog man humoren i brug og lancerede små filmspots i biograferne, der viste, hvad for høj hastighed kunne medføre, men på en morsom og underfundig måde.

Noget lignende kunne i dag tages i brug i byerne og på landevejen ved opsættelse af flere digitale informationstavler, hvor skiftende tekst - både om selve trafiksituationen lokalt (kødannelse, vejarbejde, frysende vejbaner, stærk sidevind, ulykker), men også at for høj fart kan slå både en selv og andre ihjel.

Altså, at vi som samfund forsøger at skabe en højere forståelse for hinandens ve og vel samt overlevelse under fællesskabets vinger.


Det at forsøge at tale til både vores moral og forstand på en og samme tid vil få selv vanvidsbilisten til at tænke sig om.

Bo Bergstrøm


Det at forsøge at tale til både vores moral og forstand på en og samme tid vil få selv vanvidsbilisten til at tænke sig om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce