Annonce
Debat

Replik: Socialdemokratiet køber ikke Venstres tomme løfter

Søren Larsen. Arkivfoto

Læserbrev: Venstre tegner bevidst en vildledende og forkert beskrivelse af det socialdemokratiske forslag omhandlende "Vores fælles lønseddel" (læserbrevet "Nej tak til "vores fælles lønseddel", red.)

Socialdemokratiet rejser ingen nye krav til erhvervslivet, men inviterer alene til en snak om "Vores fælles lønseddel".

Der er de seneste åringer blevet skabt flere hundrede nye jobs i Fredericia, men antallet af arbejdsløse er i store træk på samme niveau. Det vil sige, at der er flere og flere, som pendler ind i Fredericia.

Annonce

På trods af at der er flot gang i den lokale beskæftigelse, hjulene kører stærkt i øjeblikket, og rigtig mange firmaer har ordrebogen fyldt.

På trods af det er den fredericianske ledighed ikke faldet i samme takt - og hvis ikke vi skal reducere antallet af fredericianske arbejdsløse i den nuværende situation, hvornår skal vi så?

Det er her, vi inviterer erhvervslivet til en dialog.


Hjælp med at få flere fredericianere i arbejde, så er vi villige til at kompensere med dækningsafgiften. Der er ikke tale om et krav, men alene et frivilligt tilbud. Det er det, vi kalder "Vores fælles lønseddel".

Søren Larsen


Hjælp med at få flere fredericianere i arbejde, så er vi villige til at kompensere med dækningsafgiften. Der er ikke tale om et krav, men alene et frivilligt tilbud. Det er det, vi kalder "Vores fælles lønseddel".

Venstre vil fjerne dækningsafgiften, men angiver ikke finansieringen for dette. Og vi taler altså om mere end 32 mio. kr. om året.

Hvordan skal det finansieres? Via stigning i personskatten? Besparelser på velfærdsområderne? Eller er der kun tale om tomme ord og varm luft?

Socialdemokratiet udsteder ikke løfter om ufinansierede og ukonkrete skattelettelser, men inviterer til en dialog om en omfordeling.

Budskabet er kort og godt: Får vi flere fredericianere i arbejde, så får kommunen et større skatteprovenu, hvilket så gør det muligt at sænke dækningsbidraget tilsvarende.

Socialdemokratiet er ved at nå til den erkendelse, at der mangler politisk ledelse af beskæftigelsesområdet.

Modsat Peder Tind, så tror vi ikke, løsningen bare er at bruge flere skattekroner på jobcentret, men at bruge dem rigtigt.

Der mangler politisk retning og reelle visioner fremfor tomme ord og varm luft.

Socialdemokratiet vil hellere have flere fredericianere i arbejde fremfor at udstede ufinansierede skattelettelser. Vi inviterer til en drøftelse om "Vores fælles lønseddel".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce