Annonce
Læserbrev

Replik til chefredaktør: Nej, det er udansk at medtage ramadan-sangen i Højskolesangbogen

Endvidere er forfatteren til sangen, Isam B, kædet sammen med den fundamentalistiske islam, og han har tidligere nægtet at stå på scenen sammen med en kvinde med blottede skuldre. Han står for det stik modsatte af budskabet i Højskolesangbogen.

Læserbrev: I lederen 8. august skriver Mogens G. Madsen, at der er en udansk debat om Højskolesangbogen, og at man burde optage den såkaldte ramadan-sang.

Det anføres bl.a. også, at chefredaktøren ville være imod en optagelse af ramadan-sangen i Højskolesangbogen, hvis der var tale om mission for en religion.

I sidste vers i sangen står: "Kroppen vender syd øst, panden mod tæppet, ordene der søger trøst, lys på lys, taknemlighed i Hans navn".

Er det ikke en tilbedelse af Allah? Hvis ikke, hvordan skal verset så tolkes?

Endvidere er forfatteren til sangen, Isam B, kædet sammen med den fundamentalistiske islam, og han har tidligere nægtet at stå på scenen sammen med en kvinde med blottede skuldre.

Han står for det stik modsatte af budskabet i Højskolesangbogen.

Endvidere er ramadan vel også udansk. Er det sund fornuft at gå hele dagen fra kl. 5 morgen til kl. 22 aften uden mad eller drikke?

En tilpasning af ramadan til nuværende forhold kunne være, at man en måned spiste sundt og lod være med at drikke alkohol og ryge.

Desværre er der alt for mange medier, som ikke vil/kan indse problemerne med islam. Det mindste, man kan gøre, er at søge fakta.

Blandt mange andre er ægteparret Karen Jespersen/Ralf Pittelkow utroligt vidende. De skriver i det alternative medie Den Korte Avis.

Annonce
Knud Kølbæk. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Annonce