Annonce
Læserbrev

Replik til replik: Karsten Byrgesens svar på kritik efterlader flere spørgsmål end svar

Så nævner Karsten Byrgesen, at jeg bare kan være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen. Er jeg den eneste, der ikke kender til disse åbne fora, hvor alle borgere tilsyneladende kan deltage og sætte dagsordenen?

Læserbrev: Karsten Byrgesen forsøger i et læserbrev 18. februar at svare på mine tilsyneladende lidt for alternative spørgsmål, men jeg undrer mig over hans forklaringer, og det udløser blot flere spørgsmål.

Først og fremmest får Karsten Byrgesen det til at se ud som om, at kommunen blot har købt Voss-grunden og til den rigtige pris, men hvad er den faktiske pris for den pågældende grund?

For selvom kommunens pressemeddelelse ikke nævnte Sjællandsgade 2, så var den åbenbart også en del af handlen.

Det har jeg så først erfaret efter mit læserbrev - sådan er det jo, når der er lukkethed, og beslutninger som disse træffes på punkter, der er lukkede for borgerne at følge med i.

Bilagene er heller ikke offentligt tilgængelige, når beslutningerne træffes på lukkede punkter, så man skal selv i gang med det store gravearbejde for at få indsigt i, hvad der er besluttet, og selv her har man ikke en jordisk chance for at have helt styr på, hvad der er op og ned, og hvad bevæggrundene er.

Så nævner Karsten Byrgesen, at jeg bare kan være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Er jeg den eneste, der ikke kender til disse åbne fora, hvor alle borgere tilsyneladende kan deltage og sætte dagsordenen?

Hvilke fora mener du, Karsten Byrgesen?

Jeg kender til muligheden for at møde op og se, at der bliver nikket godkendende til de åbne punkter på byrådsmøderne, men der er jo også lukkede punkter, så i hvilke fora kan jeg være med til at diskutere disse, inden de skal besluttes?

Så afholdes der til tider borgerinvolverende borgermøder, men personligt oplever jeg, de er meget agendastyrede og følger det pågældende udvalgs agenda. Dermed ikke et sted, hvor borgerne kan sætte dagsordenen.

Borgerpanelet har jeg også været aktiv i og svaret på de undersøgelser, man gerne vil have input til, men det har man lukket ned, så det kan heller ikke være det forum, du hentyder til.

Har været en hel del i Demokraticontaineren og været med i spændende debatter om mangt og meget om Fredericia Kommune, men har endnu ikke mødt dig der, og faktisk er den ikke ret brugt af byrødderne, medmindre deres parti står for emnet.

Så jeg er altså meget i tvivl om, hvilke fora du hentyder til? Hvilke fora skal man deltage i for at få mulighed for at være med til at sætte dagsordenen?

Så ja, der er masser af uklarhed i forhold til jeres dispositioner, men du kan da starte med at uddybe, hvad grunden og Sjællandsgade 2 skal bruges til, og hvilke fora man skal deltage i for at være med til at sætte dagsordenen.

Søren Haastrup. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce