Annonce
Læserbrev

Replik til replik: Landbruget er og bliver det erhverv i landet, der sponsoreres mest af de danske skatteydere

Hvad angår svinetransporterne til udlandet, må beskrivelsen af de trygt sovende smågrise stå for Knud Jeppesens egen regning. Jeg tror, vi alle har passeret lastbiler på vejen med slagtesvin, der har stået i lag, presset ud mod lastbilens tremmer; der er ikke meget Disney over dén køretur.
Annonce

Læserbrev: Når man frasorterer personlige angreb, ligegyldigheder og usande påstande, er der som sædvanligt ikke megen substans i Knud Jeppesens seneste lange læserbrev, men her kommer alligevel et par bemærkninger.

Landmænd får ikke kun hektarstøtte, men også del i landdistriktstilskud, tilskud til indretning af stalde, tilskud fra Vækstfonden til opbygning af svineproduktion i udlandet, tilskud til etablering af vådområder og meget mere.

Man har åbenbart også allerede glemt den såkaldte Tørkepakke fra sidste år, hvor landmændene fik hjælp for 380 mio. kr.

Landbruget er og bliver det erhverv i landet, der sponsoreres mest af de danske skatteydere.

Detailsalget af økologiske varer steg fra 2017 til 2018 med 14 procent ifølge Danmarks Statistik.

Hvad angår svinetransporterne til udlandet, må beskrivelsen af de trygt sovende smågrise stå for Knud Jeppesens egen regning.

Jeg tror, vi alle har passeret lastbiler på vejen med slagtesvin, der har stået i lag, presset ud mod lastbilens tremmer; der er ikke meget Disney over dén køretur.

I øvrigt har slagteriernes afregningspris ikke meget med det danske afgiftssystem at gøre.

At man vælger at køre slagtesvin til Tyskland, fordi afregningsprisen er højere end i Danmark, er én holdning at have, men man skal ikke samtidig komme og påstå, at man skaber job i Danmark, når beskæftigelsen på de danske slagterier er faldende - senest resulterende i en fyreseddel til 125 mand i Horsens.

Fortsat god høst.

Anni Jakobsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce