Annonce
Læserbrev

Replik til replik: Landbruget er og bliver det erhverv i landet, der sponsoreres mest af de danske skatteydere

Hvad angår svinetransporterne til udlandet, må beskrivelsen af de trygt sovende smågrise stå for Knud Jeppesens egen regning. Jeg tror, vi alle har passeret lastbiler på vejen med slagtesvin, der har stået i lag, presset ud mod lastbilens tremmer; der er ikke meget Disney over dén køretur.

Læserbrev: Når man frasorterer personlige angreb, ligegyldigheder og usande påstande, er der som sædvanligt ikke megen substans i Knud Jeppesens seneste lange læserbrev, men her kommer alligevel et par bemærkninger.

Landmænd får ikke kun hektarstøtte, men også del i landdistriktstilskud, tilskud til indretning af stalde, tilskud fra Vækstfonden til opbygning af svineproduktion i udlandet, tilskud til etablering af vådområder og meget mere.

Man har åbenbart også allerede glemt den såkaldte Tørkepakke fra sidste år, hvor landmændene fik hjælp for 380 mio. kr.

Landbruget er og bliver det erhverv i landet, der sponsoreres mest af de danske skatteydere.

Detailsalget af økologiske varer steg fra 2017 til 2018 med 14 procent ifølge Danmarks Statistik.

Hvad angår svinetransporterne til udlandet, må beskrivelsen af de trygt sovende smågrise stå for Knud Jeppesens egen regning.

Jeg tror, vi alle har passeret lastbiler på vejen med slagtesvin, der har stået i lag, presset ud mod lastbilens tremmer; der er ikke meget Disney over dén køretur.

I øvrigt har slagteriernes afregningspris ikke meget med det danske afgiftssystem at gøre.

At man vælger at køre slagtesvin til Tyskland, fordi afregningsprisen er højere end i Danmark, er én holdning at have, men man skal ikke samtidig komme og påstå, at man skaber job i Danmark, når beskæftigelsen på de danske slagterier er faldende - senest resulterende i en fyreseddel til 125 mand i Horsens.

Fortsat god høst.

Annonce
Anni Jakobsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Horsensiansk fagforeningsformand om finanslov og OK20: Fint nok, men det er altså alt for små skridt

Læserbrev: Der var store forventninger til regeringen. Efter næsten to årtier med Fogh, Løkke, Thorning/Corydon og så igen Løkke er vi rigtig mange, der har fået rigtig meget for meget af den samme nyliberale politik. Og der er lyspunkter i finansloven for 2020. Farvel til opholdskrav for dagpenge. Millioner til kamp mod social dumping. Positivliste for virksomheder, der tager lærlinge. Mere menneskelig flygtningeholdning. En ambitiøs klimaplan. Opnormering i daginstitutioner og på skoler. Penge til psykiatrien. Stop for effektiviseringsbidrag. Afskaffelse af uddannelsesloft. Fint nok, men det er altså alt for små skridt. Det er som om, regeringen har fortrængt, at der er et kæmpe efterslæb, når det gælder om at vedligeholde og udbygge den danske velfærd. Mon ikke snart finansministeriets regneark som lovet bliver revideret, så velfærdsinvesteringer optræder som positive investeringer frem for udgift? Den nye finanslov afspejler ikke, at der er penge nok til fuld genopretning af velfærden efter års systematisk underfinansiering. Siden 2001 er skatter og afgifter sat ned. Provenuet i dag er mellem 45 og 50 mia. kr. lavere om året. Dertil kan lægges de mange milliarder, Skat har til gode, men ikke kan få indkrævet - for slet ikke at tale om de milliarder, der er fosset ud af statskassen til nationale og internationale svindlere. Nævnes skal også, at de 50 rigeste familier i Danmark tilsammen har en formue på 650 mia. kr. - langt over halvdelen af statsbudgettet for et år. Ejerne af Lego, Coloplast, Bestseller, Jysk, Danfoss, Ecco m.fl. har næsten firdoblet deres formuer siden 2009. Jo, der er skam penge i Danmark! Hvad afholder regeringen og dens støttepartier fra for alvor at indfri valgløfterne til både børn, unge og ældre samt Arne og de andre nedslidte på arbejdsmarkedet? Og til klimaet? Ambitiøse målsætninger er ikke tilstrækkeligt. Det kræver en pænt stor investering og politisk vilje at føre dem ud i livet. Som finansloven altså indeholder små, gode skridt, må vi se, om næste års nye overenskomster til omkring 600.000 privatansatte også gør det. Pengene er der. Sammenhold og vilje i fagbevægelsen er der. Og der er dokumentation for ekstrem grådighed og frækhed hos arbejdsgivere, ofte suppleret med uværdig og umenneskelig optræden! ("Kinesiske kokke lever som slaver". "Rumænske håndværkere med falske lønsedler" osv.) Skal overenskomstfornyelsen levere løsninger mod social dumping og for bedre løn- og arbejdsvilkår, så er kravene: Væsentlig højere mindsteløn og et kædeansvar, som kan sikre, at ansvaret for ordentlige løn- og arbejdsforhold placeres i Danmark, uanset hvor "italiensk" underentreprenøren måtte være!

Annonce