Annonce
Erhverv

Restaurant Ros klar til åbning - køkkenchefen fejrer 30 års fødselsdag bag gryderne

Marcel Rodriques De Oliveira (til venstre) og køkkenchef Niklas Jensen ser frem til at åbne Restaurant Ros i dag, torsdag. Restauranten slår dørene op i Jyllandsgade 47, hvor Kims Køkken tidligere holdt til. Foto: Yilmaz Polat
Restaurant Ros åbner i dag og har allerede 20 bookinger på første aften. Indehaveren har en fortid i Fredericia.

Fredericia: De er både travle og spændte på Restaurant Ros. Torsdag slår Marcel Rodriques De Oliveira og køkkenchef Niklas Jensen dørene op til de nyistandsatte lokaler i Jyllandsgade 47, hvor 20 gæster på forhånd har booket bord.

Det sker oven i købet på Niklas Jensens 30 års fødselsdag, så i stedet for at fejre det, står han i køkkenet for at servere tre retters menu til restaurantens gæster. De glæder sig til at komme i gang, og det er da heller ikke helt tilfældigt, det lige blev i Fredericia, at Restaurant Ros, der også eksisterer i Tønder, åbner en ny afdeling.

- Da jeg for mange år siden flyttede til Danmark fra Brasilien med familien, var Fredericia det første sted, vi boede. Her boede vi fem år, inden vi flyttede til Tønder, hvor jeg tilbragte min barndom. Det var så der, min makker Steffen og jeg åbnede Restaurant Ros for tre år siden, fortæller Marcel Rodriques De Oliveira.

For halvandet år siden flyttede han til Middelfart og kørte frem og tilbage til restauranten i Tønder. Det fik makkerparret til at undersøge mulighederne for at åbne et spisested mere. Marcel Rodriques De Oliveira kom jævnligt i Fredericia og synes godt om byen.

- Så så vi det her lokale. Rammerne er her, for der har jo været restaurant før. I Tønder åbnede vi restaurant i en tidligere frisørsalon, fortæller han.

Annonce

Restaurant Ros

Onsdag aften holdt Restaurant Ros en prøvemiddag for indbudte gæster. Ros serverer også en fem-retters menu.

Tre-retters menuen består af følgende:

Forret: Saltet torsk, peberrodscreme, croutoner, saltede agurker, grøntsager og vinaigrette på agurker og dild.

Hovedret: Dansk kalv, pastinak, løg og rødvinssauce.

Dessert: Rabarberkompot og sorbet, hvid chokolademousse på skyr, créme brûlée smagt til med citronskål og stjerneanis.

Satser på 600 gæster om måneden

Han har allerede modtaget en række mails fra kommende kunder, som fortæller, de glæder sig til åbningen.

- Nu har vi gået og renoveret, så vi glæder os til at komme i gang, siger Marcel Rodriques De Oliveira.

Der er plads til omkring 40 gæster i restauranten, som med hans egne ord vil servere "kvalitetsmad til fornuftige penge". Det betyder menu efter årstiden, danske råvarer og mange grøntsager. En tre-retters menu koster 295 kroner. Planen er, at restauranten med tiden vil forsøge at finde lokale råvarer.

- I Tønder har vi kun plads til 25 gæster og har cirka 450 om måneden. Her i Fredericia satser vi på 600 gæster om måneden. Vi har researchet i et halvt år i Fredericia, og jeg synes, der sker meget i byen - blandt andet i Kanalbyen. Vi ligger midt i det hele - tæt på Vejle, Middelfart og Kolding og er ikke nervøse for at åbne her, fortæller Marcel Rodriques De Oliveira.

Har stået i lære sammen

Allerede samme år, som Restaurant Ros slog dørene op i Tønder, blev deres madlavning belønnet med en plads i spiseguiden White Guide Nord.

Bag restauranten i Tønder står foruden Marcel Rodriques De Oliveira makker Steffen Snitgaard. De har stået i kokkelære sammen og har begge arbejdet forskellige steder i København.

Marcel Rodriques De Oliveira har blandt andet arbejdet på restaurant Høst i København, Brøndums Hotel i Skagen og hos Brødrene Price i København. Køkkenchef Niklas Jensen har blandt andet arbejdet på Dragsholm Slot og Mash, Frank A og Kongens Have i Odense.

Lokalerne er blevet istandsatte og fået en grøn baggrund, som matcher restaurantens mål om at servere masser af grøntsager. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce