Annonce
Fredericia

Restaurantejer mistede alt: Nu er Joni hjemløs og på kontanthjælp

Der er helt slukket. Den restaurant, der skulle have givet 34-årige Joni Yazeji smør på brødet, er lukket ned. Indenfor står borde stadig dækket op og menukort ligger klar til sultne gæster. Men dørene er låst, og stedet er gået konkurs. Foto: Kathrine Jensen

Joni Yazeji står i dag uden tag over hovedet og egne penge på lommen. Han er gået fra at være selvstændig til at være på offentlig forsørgelse - alt sammen, fordi han ikke tjekkede og reagerede på sin post.

Fredericia: Når man ikke får tjekket sin post, sin mail eller sin e-boks, er det sandsynligt, at man overser vigtige breve og beskeder.

Det ramte Joni Yazeji fra Fredericia hårdt, da hans restaurant på Axeltorv i juni kom under konkursbehandling.

- Da advokaten (fra advokatfirmaet, Trolle Advokater red.) kom 19. juni, anede jeg ikke, hvad han kom for. Da han åbnede min postkasse, væltede det næsten ud med breve, beskriver 34-årige Joni Yazeji.

Han har i en periode ejet Joni Marmarita på Gothersgade og overtog det gamle Rustik på Axeltorv i januar. Det var her, han ønskede at smide al sin energi, hvilket han udtalte i maj til Fredericia Dagblad. Derfor ville han lukke Marmarita.

Forkyndelsesproces

Ifølge sekretariatschef ved Retten i Kolding, Kristine Bro Holbech, har man generelt ved retten erfaret, at der er større chance for, at folk dukker op i retten, når der er telefon-forkyndt, end hvis indkaldelsen er sendt som enten fysisk post eller via e-boks. Forklaringen herpå kan være, at den indkaldte her har fået forklaret indholdet af indkaldelsen og betydningen af at udeblive.

Det var en glad Joni Yazeji, der tilbage i det sene forår kunne fortælle, at han havde valgt at sætte alle gastronomiske sejl ind på hans restaurant på Axeltorv. Kort tid efter, måtte han dog overdrage nøgler til både bil og restaurant til en kurator. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Husker ikke opkald

11. juni modtog skifteretten i Kolding begæring om konkursbehandling - indleveret af en lønmodtager, og da Joni Yazeji ikke dukkede op til retsmødet den 18. juni, valgte Retten i Kolding at efterkomme begæringen. Dagen efter afleverede den syriske restauratør nøglerne til både Joni's Rustik og bil. Alle konti blev fastfrosset, og pludselig stod Joni Yazeji uden en krone på lommen.

- De sagde til mig, at de havde ringet til mig flere gange (fra Retten i Kolding red.), men det kan jeg ikke huske. Jeg er rigtig dårlig til dansk, så jeg beder altid folk om at sende mig en mail, hvis det er vigtigt. Men det har jeg ikke fået.

Retterne i Danmark har ikke alle den samme forkyndelsesproces i alle sager. Flere og flere bruger e-boks, hvor den indkaldte enten skal kvittere for eller blot åbne rettens meddelelse, mens andre ringer.

Besked skal forstås

I skifteretten i Kolding anvender man telefonisk forkyndelse som udgangspunkt, og det er en betingelse for at kunne telefonforkynde, at det må antages, at den man taler med, har forstået indholdet af samtalen.

Retten i Kolding gør meget for at sikre dette.

- Man får hurtigt en fornemmelse af, om personen forstår, hvad man siger i telefonen. Vi spørger også direkte, om vedkommende har forstået, hvad der er blevet sagt. Hvis vi er i tvivl, stiller vi flere spørgsmål for at få en afklaring. Er vi det mindste usikre på, om personen har forstået beskeden, sender vi en stævningsmand ud med en fysisk forkyndelse, lyder det fra sekretariatschefen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce