Annonce
Fredericia

Restauratør om Fredericias natteliv: - De unge mangler et sted, hvor de kan give den gas på dansegulvet

Nattelivet i Fredericia er ikke, hvad det har været, mener Brian Løkkegaard, som selv har haft flere gå i byen-steder. I dag er han medindehaver af Urbania Street Food. Arkivfoto: Klaus Madsen
Der mangler steder i Fredericias natteliv til unge, der vil give den gas på dansegulvet, mener restauratør. - Kom ned til os, lyder opfordringen fra Old Irish Pub, som er det eneste sted i byen med dansegulv.
Annonce

Fredericia: De unge mangler et sted, hvor de kan give den gas på dansegulvet i Fredericia.

Sådan er meldingen fra unge og fra restauratører, efter at flere steder er lukket gennem det seneste år. Lige nu byder kun Old Irish Pub på dansegulv og fest til klokken 5 om natten.

- Cafemiljøet er blomstrende i Fredericia, men vi har et meget svagt natteliv, mener Brian Løkkegaard, som er medindehaver af Urbania Street Food.

Spisestedet i Gothersgade har en alkoholbevilling, men har ingen ambition om at blive natklub eller diskotek, understreger Brian Løkkegaard. Han får ofte besøg af unge, der dog smutter hurtigt igen.

- Vi hører fra mange, der slet ikke gider gøre forsøget med at gå i byen i Fredericia. Andre kommer ned, spiser hos os, og tager derefter videre til andre byer for at fortsætte natten, siger Brian Løkkegaard.

Cafemiljøet er blomstrende i Fredericia, men vi har et meget svagt natteliv.

Brian Løkkegaard, indehaver af Urbania Street Food

Annonce

Engang var der seks med natbevillinger

Han har selv været med til at drive gå i byen-stederne One og Zwei Grosse Bier Bar. Og han husker 15-20 år tilbage, hvor der var seks steder med natbevillinger i Fredericia.

- Jeg tror, Old Irish Pub gør det godt. Men det er også det eneste sted. Hvis man ikke er til det, er der ingen alternativer, siger Brian Løkkegaard.

Generelt er der en tendens til, at unge går lidt mindre i byen end tidligere - men ét sted med dansegulv er for lidt, mener han.

- Det er synd for de unge, der har lyst til at give den gas på dansegulvet og møde andre unge i et miljø, hvor vi andre har brugt meget tid i vores ungdom. Jeg ved ikke, om det er livsnødvendigt, men det er da synd, hvis de er nødt til at tage til Vejle, siger Brian Løkkegaard.

Hos Old Irish Pub i Prinsessegade forsøger man at ramme et bredt publikum, forklarer Andreas Augustinussen, som er distriktschef i kæden.

- Jeg kan godt forstå, hvis de unge i øjeblikket oplever, at der ikke er så meget henvendt direkte til dem, siger han og uddyber.

- Vi arbejder meget med at skabe et rum, hvor der både er plads til ung som gammel, hvis man har et fælles værdisæt. Alle skal have en sjov oplevelse. Ligegyldig om du er 60 eller 18, siger Andreas Augustinussen og tilføjer:

- Kom og besøg os. Vi leverer en brandgod fest for alle.

Distriktschefen oplever generelt, at diskoteker har det svært - og med kort levetid. Og fra fæstningsbyen kan unge nemt tage bus eller tog til Kolding, Odense, Middelfart eller Vejle.

- Efter Bubbas lukkede i Middelfart, og et par steder er lukket i Fredericia, er der måske et vakuum, og så må vi håbe, at de frie markedskræfter kommer til at dække det, siger Andreas Augustinussen, der dog også er klar til konkurrence.

- Man kan godt argumentere for, at Fredericia ikke har den kapacitet, den burde have. Konkurrence er kærkomment. Det er med til at holde os skarpe og levere det bedst mulige produkt uge efter uge, siger distriktschefen.

Trods flere lukninger i Fredericia ser han også flere positive elementer. Blandt andet poolstedet Q-Tip, som fredag havde sidste åbningsdag i Bjergegade, men drives videre af Old Irish Pub-kæden fra 29. marts i Gothersgade.

- Vi er godt på vej. Vi får snart værnepligtige i byen igen, og der er uddannelsesinstitutioiner på vej. Nattelivet bevæger sig ned mod Ryes Plads, og der passer måske godt med, at byen flytter ned mod havnen. Så jeg synes, der sker mange spændende ting i Fredericia, siger distriktschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Bøvl med rundspørge om kommunal rengøring: Uklar kommunikation dumper Fredericia i stort tjek

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Fredericia

Frivillige søger videre efter Jørgen: Helikopter sættes ind i eftersøgning

Fredericia

Se video fra Østerstrand: Borgmester fortæller om den lokale corona-situation

Annonce