Annonce
Fredericia

Retsordfører forlanger handling mod morfin-problemet

- Da jeg var socialudvalgsformand i Kolding og dermed i spidsen for misbrugscentret, blev jeg overrasket. Det er jo alverdens ting, de unge propper sig med. Medicinmisbrug fandtes også, da jeg var ung, men området er tilsyneladende i vækst, siger Karina Lorentzen Dehnhardt (SF). Arkivfoto
SF's Karina Lorentzen Dehnhardt vil have justitsministeren på banen for at bekæmpe misbrug af morfin og anden medicin.

Fredericia: Som reaktion på blandt andet morfin-problemet i Fredericia er SF's retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, gået til justitsminister Nick Hækkerup (S).

Hun kræver en undersøgelse af problemets omfang og et overblik over indsatsen og strafniveau. Hun har stillet spørgsmål til ham i retsudvalget.

Det koldingensiske folketingsmedlem foreslår, at der etableres en taskforce, som skal komme med forslag til en styrket indsats for at bremse morfinens og andre medicintypers indmarch på narkomarkedet.

- Det ser ud til, at medicin-misbrug er i vækst, uden at det har fået nok opmærksomhed. Der er brug for, at vi får efterset, hvordan vi kan bekæmpe ulovlig handel med medicin - blandt andet morfin-præparater, siger Karina Lorentzen.

Taskforce-idéen er ikke ny. Karina Lorentzen fremsatte den i ElboBladet i maj, hvor hun og andre folketingskandidater gav deres bud på en vej frem. Hun lægger op til, at taskforcen skal have medlemmer fra blandt andet politiet, kommunerne, tidligere misbrugere, læger, foreninger og andre, der kan komme med erfaringsbaserede forslag, der virker. Målet er en handlingsplan med konkrete tiltag.

Justitsminister Nick Hækkerup (S). Foto: Steen Brogaard

Lys på problemet

Samtidig har Karina Lorentzen stillet spørgsmål til ministeren og bedt ham redegøre for politiets erfaringer med bekæmpelse af ulovlig medicin-handel.

Hun vil blandt andet se tal på beslaglæggelser, sigtelser og domme for de sidste tre år, ligesom hun beder om at få belyst strafniveauet i de konkrete sager.

ElboBladet har tidligere beskrevet, hvordan straffeloven forholder sig anderledes til ulovlig handel med morfin end med "klassisk" narkotika som kokain og heroin. Morfin-pushere pågribes sjældnere, og straffeloven gør det samtidigt strafmæssigt "billigere" at blive taget som morfinpusher end som narkopusher. Den strengeste paragraf aktiveres først ved salg af over 3.000 morfin-enheder - uanset deres styrke.

Før valget stillede Dansk Folkeparti spørgsmål til daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om emnet. Og nu går SF altså til den nye minister på området, Nick Hækkerup (S).

Det er ikke lykkedes ElboBladet at få en kommentar fra Nick Hækkerup.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce