Annonce
Fredericia

Revner i bunden: Containerskib slæbes langsomt til Fredericia efter uheld

Skibet har tidligere været i ADP-havnen i Fredericia. Her ses det i baggrunden sejlende ind. Foto: Peter Leth-Larsen

Containerskibet Mito Strait, der mandag morgen ramte grund nær Æbelø, skal til Fredericia, hvor nogle af de mange containere om bord vil blive løftet af. Det oplyser Værnsfælles Forsvarskommando tidligt onsdag.

Fredericia/Æbelø: Dykkere har tirsdag undersøgt skaderne på bunden af containerskibet Mito Strait, der har ligget for anker mellem Endelave og Æbelø siden mandagens uheld, som Forsvaret betegner som en grundberøring.

Undersøgelserne har vist, at der er revner og buler i bunden af skibet. Det vil onsdag blive slæbt til Fredericia, hvor nogle af containerne vil blive løftet af. På grund af skibets skader sker turen med følgeskab af et miljøskib.

- Slæbningen kommer til at foregå nænsomt og med langsom fart for at sikre mindst mulig risiko for yderligere skade. For at holde øje med, at der ikke sker udslip på vejen, vil Søværnets miljøskib Marie Miljø følge Mito Strait under hele slæbningen, udtaler Ole Theill Sørensen, der er vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter, i en pressemeddelelse.

Annonce
Skibet, der ramte grund, har ligget for anker mellem Æbelø (på billedet) og Endelave. Foto: Arkivfoto: Viggo Lind

Frygter ikke miljøkatastrofe

Trods skaderne på Mito Strait er der hos Forsvaret ingen frygt for, at situationen kan eskalere til en miljøkatastrofe, selvom der både mandag og tirsdag har været mindre striber af olie omkring skibet. Ifølge Forsvaret kommer olien formentlig fra skruerne eller dieselolie, som er sluppet ud som følge af skaderne.

- Forurening af vores farvande er altid en alvorlig sag. Derfor er vi også meget aktive omkring skibet. Men hvis vi skal se et lyspunkt, så er dieselolie heldigvis i den milde ende af forureningsskalaen, udtaler Ole Theill Sørensen.

Det ligger endnu ikke fast, hvad der skal ske med skibet, når containerne er fjernet. Det er op til rederiet, hvis plan i sidste ende skal godkendes af Forsvaret og Søfartsstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Formodet skuddrabsmand i retten: 27-årig nægtede at udtale sig

Kultur

Fredericianer er færdig i X Factor

Læserbrev

Knap var manden kørt væk, før vi skulle opleve Dansk Folkepartis jernkvinde slå plat på det tragiske dødsfald

Læserbrev: Ligesom alle andre i Fredericia læste vi nyheden om det uhyggelige skuddrab i mandags med stor forfærdelse. Det kræver et uhyre afstumpet menneske, for at man kan vælge at dræbe en 24-årig ung mand og efterlade en familie med det største tab, man kan forestille sig. Vores tanker går til den efterladte familie og venner samt til de beboere i Korskærparken, som nu endnu en gang skal forholde sig til uvidenhed og fordomme om deres boligområde. Knap var manden kørt væk, før vi skulle opleve Dansk Folkepartis jernkvinde Susanne Eilersen slå plat på det tragiske dødsfald. Hun havde nemlig hørt, at der havde været spændinger imellem nogle grupperinger, og hun var derfor af den overbevisning, at byrådet var ført bag lyset i de tilbagemeldinger, man har fået, som har talt om en positiv udvikling i boligområdet. Det lyder næsten som om, Susanne Eilersen beskylder politiet for at male et skønmaleri af Korskærparken, og det er hun åbenbart så fortørnet over, at hun har behov for at angribe dem på samme dag, hvor drabet er sket. I udgangspunktet kommer det ikke bag på os, at en person fra DF vil misbruge et tragisk drab for at fremstille sig som "tough on crime". Det har de gjort før. Men vi havde måske en naiv tro på, at Susanne Eilersen ville være sin viceborgmester-titel voksen og sikre politiet arbejdsro og beboerne plads. Hvis hun havde ventet et par timer med at konspirere om "tilstanden" i Korskærparken, ville hun have hørt, at alle respektive organer i Korskærparken lige fra politi, Den boligsociale Helhedsplan, frivillige og den samlende paraplyforening Korskær var voldsomt overraskede over dette. Det er en enorm mangel på respekt for de mennesker, som knokler både arbejdsmæssigt og frivilligt for at gøre området attraktivt, når man med et trylleslag dømmer det ude, fordi man tilfældigvis vælger at stole mere på løse rygter end de instanser, som rent faktisk ved, hvad de taler om, og som har deres daglige gang i Korskærparken. Vi håber, at beboerne kan passe på hinanden og ikke lader sig påvirke af en politiker, som forsøger at score billige points ved at puste til den frygt, som selvfølgelig kommer ovenpå denne triste episode.

Fredericia

Frygt for coronavirus: Lokale apoteker støvsuget for masker og håndsprit

Annonce