Annonce
Fredericia

Rideklub aflyser stævne efter henvendelse fra politiet: - Vi synes, det er til grin

Ingen ryttere kommer til at konkurrere mod hinanden i Fredericia Sportsrideklub i kommende weekend. Med meldingen til klubben fra politiet om, at forsamlingsforbuddet på 50 også gælder for idrætsudøvere, følger en aflysning. Det har affødt ærgrelse. Arkivfoto: Inge Rogat Møller
Der bliver ikke kåret en danmarksmester i springning for børn i Fredericia på søndag. Fredericia Sportsrideklub har valgt at aflyse stævnet, selvom klubben har gjort, hvad den kunne for at overholde coronarestriktionerne.
Annonce

Fredericia: Tredje gang skulle ikke være lykkens gang for danmarksmesterskabet i springning for børn. Stævnet skulle have været afholdt denne weekend i Fredericia Sportsrideklub.

Det var endestationen for stævnet, der i første omgang skullet have været afviklet i Hedensted i marts og sidenhen i Billund. Nu må Fredericia også kaste håndklædet i ringen, og det er endda selvom, at rideklubben har gjort alt, hvad den selv mener muligt, for at coronarestriktionerne blev overholdt. Men det var ikke nok.

- Politiet er gået intenst ind i situationen, og det vil ikke tillade idrætsudøvere at være over de her 50 personer (som grænsen for forsamlinger lyder, red.), og så kan vi ikke afvikle det, siger Thomas Pihl Jensen fra Fredericia Sportrideklub.

Alt var ellers næsten klappet og klart. Spisepladser i cafeteriet var omdannet til siddepladser, og der var lagt op til ”kom, rid og skrid”, så antallet af personer på matriklen i bevægelse blev reduceret.

- Vi havde gjort alt, hvad vi kunne for at efterkomme politiets retningslinjer, men vi fik også at vide, at hvis politiet kom forbi og talte til 52, så ville det lukke stævnet med det samme, fortæller Thomas Pihl Jensen.

Annonce

Galimatias og til grin

Der er tydelig frustration at spore i stemmen hos Thomas Pihl Jensen. Ikke nok med, at mesterskabet forsvinder i år, så synes han også, at det er unfair, at superligakampe kan afvikles, men ridestævner må aflyses. Han påpeger, at ridning ikke ”ligefrem er en kontaktsport”.


Vi havde gjort alt, hvad vi kunne for at efterkomme politiets retningslinjer, men vi fik også at vide, at hvis politiet kom forbi og talte til 52, så ville det lukke stævnet med det samme.

Thomas Pihl Jensen, Fredericia Sportsrideklub


- Det er fodbold til gengæld, og ved ridestævner er der de bedste chancer for adskillelser og distancer. Vi har virkelig prøvet at imødekomme alle retningslinjer, og jeg synes, det er unfair kår. Superligaklubbernes matrikler er mindre end mine, slår Thomas Pihl Jensen fast.

Han efterlyser samtidig skarpere linjer fra Statsministeriet for idrætsudøvere.

- Vi synes, det er til grin. Det er helt galimatias, men det er klart, at når der er lagt op til, at hvis vi ikke kan holde os inde for de 50 personer, og politiet må lukke stævnet, at der føler et økonomisk efterslæb, så tør vi ikke andet, fortæller Thomas Pihl Jensen.

Stævnet skulle have foregået i denne weekend.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politikere vil bekæmpe problemet med larm: - Støjgener fra trafik er et paradoks

Annonce