Annonce
Fredericia

Rideklub er i karantæne efter herpesfund: Må aflyse stort stævne

Et planlagt stævne mellem 22. og 24. marts er aflyst, efter en hest har fået konstateret herbes hos Fredericia Sportsrideklub. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
En mildere form for hesteherpes har ramt en hest hos Fredericia Sportsrideklub. Det betyder blandt andet, at klubben må aflyse et større stævne.
Annonce

Fredericia: En hest, der har fået konstateret herpes, har bevirket, at Fredericia Sportsrideklub er i karantæne i minimum 28 dage.

- Vi er hurtigt ude, fordi vi gerne vil lukke hurtigt ned, idet vi har mange gæster, der kommer udefra i hverdagen. Vi skal ikke sprede det, og vi skal ikke have et dårligt ry, siger daglig leder i Fredericia Rideklub, Thomas Pihl Jensen.

Han fortæller, at symptomerne hos den ramte hest er snot, hoste og feber, så håbet var, at det blot var det, han kalder en ”unghestevirus” og ikke en alvorligere virus, som kostede flere heste livet på blandt andet Fyn sidste år.

- Vi ved, det er herpes. Vi ved bare ikke, hvilken mutation der er tale om, og om den er aggressiv eller ej. Den dødelige udgave florerer i England, Norge og Sverige nu, så folk er stadig opmærksomme, men den har ikke været herhjemme siden sidste år, hvor vi fik lukket det ned. De fleste heste går gennem livet med en gang af herpes virus. Det er kun sjældent, prøven bliver taget, og det bliver konstateret, lød det fra Thomas Pihl Jensen torsdag middag.

Torsdag eftermiddag blev det slået fast, at der kun er tale om en mild form for virus.

Annonce

Også anden klub er ramt

Karantænen betyder dog, at det planlagte Landsstævne, der skulle have været afviklet 22. til 24. marts, er aflyst.

- Klubben mister nogle penge i den sammenhæng. Heldigvis kom klubben ud med et stærkt overskud fra sidste år, så vi overlever, men det er da ærgerligt. Der var ting, der var sat i værk med nye barriere, og nu skal vi ind og genregne, om der er råd til alle de ting, der var planlagt, siger Thomas Pihl Jensen.

Også Skærbæk og Omegns Rideklub i Tønder Kommune er under mistanke for et tilfælde af herpesvirus, oplyser Dansk Ride Forbund på deres Facebook-side. Klubben er i karantæne i 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Aftrådt formand kritiserer Fredericia HK's ledelse: De vil ikke gøre det, man skal

Annonce