Annonce
Kolding

Rift om marker ved Viuf til solceller

Interessen for at opføre solcelleparker omkring Viuf er stor - både BeGreen og Better Energy har kig på området. Her er det BeGreens store solcellepark på den gamle Vandel Flyvestation. PR-foto: BeGreen
Også solenergiselskabet Better Energy har kig på områder ved Viuf til solcelleanlæg.
Annonce

Kolding: Det er ikke kun solenergiselskabet BeGreen, der har fået øje på arealer ved Viuf som velegnede til solcelleanlæg.

Også det konkurrerende selskab Better Energy, som bygger solparker til kunder som Google og Bestseller, er i gang med at sondere mulighederne for at opføre anlæg til produktion af solbåren grøn energi på den østlige side af Viuf.

Det oplyser investeringsdirektør Anders Nielsen.

- Men vi sender ikke en konkret ansøgning ind, før vi ved, at der er en kommune, som er villig til at behandle den, siger Anders Nielsen, som henviser til, at Kolding Kommune ikke har nogen politisk vedtaget strategi for vedvarende energi. Derfor afviser kommunens planafdeling indtil videre at behandle konkrete ansøgninger om opsætning af store solcelleanlæg.

- Vi har fået at vide, at de først er klar med en strategi efter sommerferien. Det er lidt sent i forhold til masser af andre kommuner, men jeg peger ikke fingre af nogen. Vi venter bare, til Kolding er klar, siger Anders Nielsen.

Better Energy er for længst i kontakt med lodsejere og naboer i Viuf, "for vi vil være sikre på, at vi kan lande det uden overvejende bekymringer. Der skal være et lokalsamfund, der i overvejerende grad bakker op. Ellers går vi ikke videre", siger Anders Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Danmark

Det skal nok gå gutter

Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Fredericia For abonnenter

Da Fredericia gik i corona-rødt: - Lige pludselig løb vi rigtig hurtigt

Annonce