Annonce
Kolding

Rigmor kan fejre sin 100 års fødselsdag: Nu er det vist også på tide, at jeg kommer på plejehjem

Rigmor Christensen bor i dag i en beskyttet bolig og spiser hver dag sammen med en del af stedets andre beboere. Hun er dog blevet udredt til at få en plejehjemsplads. Hvor og hvornår det bliver ved hun dog ikke endnu. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Torsdag den 25. november kan Rigmor Christensen fejre sin 100 års fødselsdag. Hun kan kigge tilbage på et liv, som hun selv beskriver som rigtig godt, men nu hvor alderen nærmer sig de tre cifre, er tiden, som hun selv siger det, nok ved at være inde til, at hun skal på plejehjem.

Kolding: Den 25. november 1921 kom Rigmor Christensen til verden, født i Gårslev øst for Børkop, som den anden ud af, hvad der endte med at blive en søskendeflok på seks. Torsdag den 25. november kan hun så fejre sin 100 års fødselsdag.

Efter sin folkeskoletid tog Rigmor Christensen realeksamen i Børkop, hvorefter hun i fire år arbejdede i Danske Bank. Under krigen 2. juledag i 1942 blev hun gift med Jens Christian - i øvrigt samme dag som sin storesøster.

- Det var jo ikke så nemt lige at holde et bryllup, mens der var krig. Så det var noget med at samle rationeringsmærker sammen over en længere periode, og så kunne vi jo spare lidt ved at slå bryllupperne sammen. Så det gjorde vi, siger hun.

Annonce

De efterfølgende år fik Rigmor tre børn sammen med Jens Christian, som arbejdede som rejsemontør, men sidenhen fik arbejde på havnen i Kolding. Rigmor selv fik senere arbejde hos Schæffers boghandel, hun har arbejdet på dampvaskeriet, Winkler fabrikker, og sluttede sit arbejdsliv som hjemmehjælper.

I 1971 mistede Rigmor sin mand og har siden da levet alene. I de seneste år i en beskyttet bolig, hvor hun, med hjælp fra hjemmehjælpen, har kunnet klare sig selv, men nu hvor alderen nærmer sig de tre cifre, er hun imidlertid blevet udredt til at komme på et plejehjem.

- Jeg har haft et rigtig godt liv. Jeg har ikke noget at klage over, men hørelsen og bentøjet er jo ikke, hvad det har været. Så nu er det vist også ved at være på tide, at jeg kommer på et plejehjem, siger hun smilende.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Erhverv

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce