Annonce
112

Ringede på med strømpistol i hånden: 26-årig anholdt efter forsøg på hjemmerøveri

Ifølge sigtelsen var den 26-årige maskeret og medbragte en strømpistol, en hammer, et koben, en kikkert, handsker, plastikstrips og løsskudspatroner. Modelfoto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Fredag eftermiddag blev en 26-årig mand fremstillet i grundlovsforhør efter at have forsøgt at udføre et hjemmerøveri ved en landejendom i Gadbjerg.

Gadbjerg: Iført håndjern, mørkt tøj og arbejdssko med malerpletter blev en 26-årig mand fredag eftermiddag ført ind i et retslokale i Retten i Kolding af to betjente.

Den 26-årige mand, der angiveligt er litauisk statsborger, blev fremstillet i grundlovsforhør med en sigtelse om forsøg på hjemmerøveri.

Forsøget fandt sted ved en landejendom på Refstrupvej i Gadbjerg tidligt fredag morgen.

Manden ringede klokken cirka 05.50 på døren til huset, som bebos af et ældre ægtepar.

Ifølge sigtelsen var den 26-årige maskeret og medbragte en strømpistol, en hammer, et koben, en kikkert, handsker, plastikstrips og løsskudspatroner.

Men det lykkedes ham ikke at komme ind i huset. I sigtelsen lyder forklaringen, at han fik øjenkontakt med husets kvindelige beboer, som skreg og løb ind i sit soveværelse for at ringe til politiet, hvorefter den 26-årige flygtede.

Han blev anholdt af politiet i området omkring klokken 06.30.

Annonce

Så tegn på børn

Ved grundlovsforhørets begyndelse gengav mandens forsvarer, Nils-Erik Kallmeyer, dog sin klients forklaring om, at han ikke var flygtet: Han havde snarere fortrudt sit forehavende, fordi han mente at kunne se, at der var tegn på børn i huset.

Derfor nægtede han grundlæggende sigtelsen om forsøg på hjemmerøveri. Men han kunne godt erkende de faktiske forhold om, at han havde ringet på medbringende de forskellige remedier, og at den oprindelige tanke nok havde været at begå hjemmerøveri.

Efter denne kortfattede forklaring blev dørene lukket ved grundlovsforhøret.

Det skyldtes, at der er op til flere vidner og involverede i sagen, som politiet endnu ikke har haft mulighed for at afhøre.

Den 26-årige blev ved grundlovsforhøret fængslet i indtil videre fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Uforsvarlig medicinhåndtering og manglende journalføring: Indsattes patientsikkerhed er truet i flere fængsler og arresthuse

Annonce