Annonce
112

Ro i bybilledet i weekenden - men på vejene blev påvirkede bilister snuppet på stribe

Sydøstjyllands Politi har haft travlt i og omkring Fredericia i weekenden. Men det har hverken været til uromagere eller tissende gæster i nattelivet. Arkivfoto: Michael Bager
Der har været masser af mennesker i og omkring Fredericia den foregående weekend. Det kan normalvis betyde mere arbejde til det lokale politi, men det var ikke i midtbyen, ordensmagten skulle bruge ressourcerne. Det var derimod på vejene.

Fredericia: Det er begrænset, hvad Sydøstjyllands Politi kan berette om af uromagere i løbet af den foregående weekend. Til trods for mange mennesker i byen, både i forbindelse med koncerter og 6. Juli-dagene, har der været relativt stille.

På indbrudsfronten er det dog gået ud over en enkelt butik i Dronningensgade. Søndag klokken 23.25 blev der kastet en belægningssten gennem vinduet, som deraf blev knust. Efterfølgende er indbrudstyven kravlet ind, men både sensorer og alarmer blev aktiveret. På nuværende tidspunkt vides det ikke, hvad der er stjålet fra forretningen.

Påvirkede bilister

Nok var der ikke meget ballade i bybilledet, men det kniber derimod for bilisterne at holde sig på den rigtige side af loven. Døgnrapporten mandag melder om hele fem tilfælde af bilister, der på den ene eller anden måde ikke har haft helt rent mel i posen.

Lørdag klokken 20.40 var det en 55-årig mand, der blev stoppet i sin varebil på Vejle Landevej. Han havde fået alt for meget at drikke til at måtte køre i bil. Det blev han sigtet for. Manden er ikke fra Fredericia.

En 28-årig mand fra Fredericia blev lørdag klokken 20.55 en sigtelse rigere. Påvirket af enten stoffer eller medicin blev han stoppet på Venusvej af en patrulje.

Intet nyt

På Vejlevej ved Biltema søndag klokken 20.10 var det en 25-årig mand, der kom i politiets søgelys. En patrulje stoppet manden, der efterfølgende blev sigtet for at være påvirket af enten stoffer eller medicin.

En 39-årig mand fra Fredericia måtte slet ikke køre bil, men det valgte han øjensynligt at se lidt stort på. Det blev dyrt for ham selv, og han blev en sigtelse rigere, da han på Vesterdalsvej lørdag klokken 20.45 blev stoppet af politiet.

Ifølge Finn Ellesgaard Nielsen fra Sydøstjyllands Politi er der intet nyt i sagen om den 33-årig mand, der lørdag aften blev groft overfaldet af 10 personer, der slog ham med et baseballbat og frarøvede ham sit ur.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce