Annonce
Læserbrev

Ro på ridefysioterapien - jeg vil godt efterlyse proportioner i kritikken

Det er, så vidt jeg ved, aldrig før sket i Region Syddanmark, at en fysioterapeut har afgivet en del af sit ydernummer for at kunne forlade et område. Det har store økonomiske omkostninger for fysioterapeuten - og det er ikke nogen hemmelighed, at årsagen var et dårligt arbejdsklima.

Læserbrev: Jeg har i den seneste tid fulgt debatten om ridefysioterapi i Børkop. Det er helt fint med kritik af de beslutninger, vi i Danske Fysioterapeuter har været med til at træffe i samarbejdsudvalget. Dem står vi gerne på mål for. Men jeg vil godt efterlyse proportioner i kritikken.

Det er naturligt, at det skaber utryghed, når et kendt tilbud ændrer sig. Men det var - uanset hvad - blevet udfaldet, efter at den tidligere ridefysioterapeut valgte at forlade området.

Hele det forløb bør i øvrigt kalde på refleksion. Det er, så vidt jeg ved, aldrig før sket i Region Syddanmark, at en fysioterapeut har afgivet en del af sit ydernummer for at kunne forlade et område.

Det har store økonomiske omkostninger for fysioterapeuten - og det er ikke nogen hemmelighed, at årsagen var et dårligt arbejdsklima. Derfor kan det heller ikke overraske, at der nu skal afsøges nye faciliteter.

Jeg har fuld forståelse for, at patienterne ønsker et lokalt tilbud og er ærgerlige over, at de midlertidigt får længere rejsetid. Men det er værd at minde om, at det netop er midlertidigt.

Derudover er der tale om en afstand, som er mindre end den, mange andre patienter i den vederlagsfrie ordning har til deres behandler. Der er p.t. 65 ridefysioterapeuter om at dække hele Danmark.

Uanset hvad man mener om forløbet, må målet nu være, at der bliver et godt tilbud til patienterne i Vejle Øst - en overgang i Middelfart, men hurtigst muligt lokalt.

Det håber jeg, alle vil bakke op om.

Annonce
Brian Errebo-Jensen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Tidligere tyv gav gode råd om sikring mod indbrud: - Jeg har engang hentet en kogle på en scooter

Læserbrev

Vi radikale er stolte af den nye retning, der er sat

Læserbrev: Ansvarshavende chefredaktør Peter Orry skriver i sin leder 5. december, at "De Radikale svigtede". Chefredaktøren mener, at vi radikale er økonomisk uansvarlige. Først og fremmest er det fuldstændig rigtigt, at det er en stor finanslov. Det har dog været nødvendigt. Vi har skullet rydde op efter fire år med massive besparelser på uddannelse, børn, skole kultur og manglende investering i grøn omstilling. Vi står derfor gerne på mål for, at der ikke er råd til at rulle nye skattelettelser ud, som den forrige regeringen ellers havde planlagt. Det forholder jo sig ikke sådan, at der skal betales mere skat på f.eks. arbejdsgiverbetalt telefon - der er blot tale om en skattelettelse, som ikke rulles ud. Peter Orry synes angiveligt, at det er økonomisk uansvarligt at hæve afgiften på bl.a. cigaretter, andre tobaksprodukter, plastikposer, PVC, registreringsafgifter på fly osv. Det kalder jeg sund fornuft. Vi skal få færre unge til at starte med at ryge, vi skal genanvende de plastikposer, vi allerede har, og så gør det måske ikke så meget, at der kommer en genindførsel af registreringsafgift på fly. Og så fjerner vi den lempelse af arveskatten ved generationsskifte i virksomheder, som blev indført under den tidligere regering. De penge skal så være med til at finansiere en fremtid, hvor vi investerer i bl.a. børn, uddannelse og grøn omstilling. Økonomisk uansvarligt er det til gengæld, at den forrige regering indgik en finanslov, hvor der blev sat næsten én mia. kr. af til en udvisningsø i Stege Bugt. Så kritiserer Peter Orry Radikale for, at vi har brugt finansloven til at køre en slap udlændingepolitik. Symbolpolitik er nu erstattet med reelle løsninger på reelle problemer. At vi nu giver ophold til flygtninge, som har arbejdet i mindst to år, hvis deres flygtningestatus mistes, er sund fornuft. Vores arbejdsmarked skriger efter flere hænder. Vi skaffer ikke flere hænder ved at smide god arbejdskraft ud af vores land. Yderligere er der lagt op til, at Danmark igen tager et internationalt ansvar ved at tage kvoteflygtninge. Det er ikke en slap udlændingepolitik, det er sund fornuft. Vi radikale er stolte af den nye retning, der er sat. Set ud fra et radikalt synspunkt, er vi nu på vej mod en grønnere, friere og stærkere fremtid.

Fredericia

De unge får kortere snor: Skoleleder sætter kontant ind mod snus solgt i skoletiden

Annonce