Annonce
Middelfart

Rock Under Broen og halvmarathon er i dialog: - Alle er interesseret i at finde en løsning

Rock Under Broen og Lillebælt Halvmarathon er i dialog for at finde løsninger på dele af afviklingen af de to arrangementer 12. september. Arkivfotos: Michael Bager og Michael Svenningsen
Som det ser ud nu bliver 12. september en begivenhedsrig dag i Middelfart med både Rock Under Broen og Lillebælt Halvmarathon. De to arrangører skal mødes efter påske og diskutere mulighederne.
Annonce

Middelfart: 12. september ser ud til at blive en livlig dag i Middelfart.

For efter at myndighederne mandag aften forlængede forsamlingsforbuddet til at strække sig til og med august, meddelte Rock Under Broen, at årets endagsfestival rykkes til 12. september. Samme dag, som Lillebælt Halvmarathon løber af stablen.

Netop derfor har de to arrangører været i en indledende dialog, fortæller Mads Stryhn, løbsleder for Lillebælt Halvmarathon. De praktiske detaljer skal de først tale om på et møde efter påske.

- Det, jeg kan sige, er, at vi er i dialog, og at vi sætter os ned sammen, og det skal vi selvfølgelig. Jeg kan ikke sige mere, når vi ikke har snakket og ikke har set på mulighederne, siger løbslederen.

Annonce

Trafikale løsninger

Heller ikke Bent Frandsen, øverste ansvarlige for Rock Under Broen, kan på nuværende tidspunkt sige noget mere konkret. Men han siger, at "alle er interesseret i at finde en løsning".

Det er blandt andet trafikken, som de to arrangører i fællesskab skal kigge på. Rock Under Broen har solgt 19.000 billetter, og Lillebælt Halvmarathon trækker forventeligt også nogle tusinder, så det er mange mennesker, der på dagen skal transportere sig til og fra arrangementerne.

Bent Frandsen forventer dog ikke, at trafikken bliver et problem.

- Der arbejdes på det, og jeg har haft møde med politiet for fjorten dage siden, og de er helt indstillet på, at det kan lade sig gøre at afholde det samtidigt. Og det allervigtigste er, at vi har politiets tilladelse til det. Så skal politiet nok løse opgaven med at få afviklet trafikken, siger han.

Annonce

Ny dato var eneste mulighed

Bent Frandsen understreger, at det har været en kæmpe beslutning at flytte Rock Under Broen, og at de helst havde været det foruden. Når 12. september endte som den nye dato, er der en klar årsag.

- Det er ikke et valg, jeg har truffet. Det er den dag, musikerne kan. Det er det eneste alternativ, der er for en flytning, siger Bent Frandsen.

Han er godt klar over, at der måske er nogle, der har billetter til begge arrangementer. Han opfordrer personer, der af den ene eller den anden årsag ikke kan deltage i Rock Under Broen på den nye dato, til at sætte deres billetter til salg gennem den billetbørs, som Rock Under Broen arbejder på at få stablet på benene.

Det er "ufatteligt vigtigt" for Rock Under Broen at kunne afvikle festivalen, fortæller Bent Frandsen. Blandt andet også for at de lokale ungdomsforeninger, der er involveret, kan få økonomisk tilskud.

I det hele taget håber han på støtte fra folket, da flytningen er en stor økonomisk byrde for Rock Under Broen.

- Hvis folk ikke bakker op om det, vi gør nu her, så er det ikke givet, at der er Rock Under Broen en anden gang, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce