Annonce
Fredericia

Rod på Gasværksgrunden var ikke hærværk - men kommunen er opmærksom på udfordringer

Ifølge kommunen blev der ikke udøvet hærværk på nogle af møblerne på Gasværksgrunden i weekenden, men kommunen er opmærksom på udfordringer med larm og støj fra personer, der benytter pladsen. Arkivfoto: Morten Kiilerich
De træstykker og andet, der var efterladt på Gasværksgrunden i weekenden, var ikke ødelagte ting fra Gasværksgrunden, mener kommunen, som dog er opmærksom på udfordringer.

Fredericia: Der var ikke tale om hærværk, da flere cykler, brædder samt affald flød på Gasværksgrunden i weekenden. Det mener Fredericia Kommune i hvert fald ikke.

- Vi tror ikke, det er hærværk. Vi tror, det er noget, der er medbragt. De ting er fjernet, og alt skulle være i orden igen, siger kultur- og idrætschef Bodil Schelde-Jensen.

De efterladte ting på den kommunale plads midt i Fredericia affødte en del reaktioner på sociale medier - blandt andet fra naboer, der mener, at larm og ødelæggelser er et tilbagevendende problem netop på Gasværksgrunden. Ifølge naboerne er det typisk unge, der i aftentimerne larmer og skaber anden uro. Det er også noget, kommunen er opmærksom på.

- Vi vil se, om vi kan foranstalte noget, der gør, at der bliver lidt mere ro dernede. Blandt andet er lyset på banen tændt til ret sent. Det tror jeg, vi vil få slukket tidligere. Jeg tror også, vi vil være lidt mere opmærksomme på at komme forbi og kigge til tingene, siger Bodil Schelde-Jensen.

Annonce
Arkivfoto: Morten Kiilerich

Samarbejde mellem afdelinger

Gasværksgrunden er åben alle timer i døgnet, og ifølge kultur- og idrætschefen er det vigtigt også at huske på de mange gode ting, der foregår på Gasværksgrunden.

Det er endnu ikke besluttet, hvordan kommunen vil forsøge at imødekomme udfordringerne på pladsen, men under alle omstændigheder sker det i et samarbejde med andre af kommunens afdelinger, fortæller Bodil Schelde-Jensen.

- Vi har et vældig fint samarbejde med vores kollegaer i Familie og Børnesundhed. Der tror jeg helt bestemt, at vi vil komme til at se et lidt tættere samarbejde. Så vi er opmærksomme på det og tager hånd om det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Var det en indbrudstyv, genboen så? Politiet leder efter mand med gul pose

Annonce