Annonce
Fredericia

Rod på Gasværksgrunden var ikke hærværk - men kommunen er opmærksom på udfordringer

Ifølge kommunen blev der ikke udøvet hærværk på nogle af møblerne på Gasværksgrunden i weekenden, men kommunen er opmærksom på udfordringer med larm og støj fra personer, der benytter pladsen. Arkivfoto: Morten Kiilerich
De træstykker og andet, der var efterladt på Gasværksgrunden i weekenden, var ikke ødelagte ting fra Gasværksgrunden, mener kommunen, som dog er opmærksom på udfordringer.

Fredericia: Der var ikke tale om hærværk, da flere cykler, brædder samt affald flød på Gasværksgrunden i weekenden. Det mener Fredericia Kommune i hvert fald ikke.

- Vi tror ikke, det er hærværk. Vi tror, det er noget, der er medbragt. De ting er fjernet, og alt skulle være i orden igen, siger kultur- og idrætschef Bodil Schelde-Jensen.

De efterladte ting på den kommunale plads midt i Fredericia affødte en del reaktioner på sociale medier - blandt andet fra naboer, der mener, at larm og ødelæggelser er et tilbagevendende problem netop på Gasværksgrunden. Ifølge naboerne er det typisk unge, der i aftentimerne larmer og skaber anden uro. Det er også noget, kommunen er opmærksom på.

- Vi vil se, om vi kan foranstalte noget, der gør, at der bliver lidt mere ro dernede. Blandt andet er lyset på banen tændt til ret sent. Det tror jeg, vi vil få slukket tidligere. Jeg tror også, vi vil være lidt mere opmærksomme på at komme forbi og kigge til tingene, siger Bodil Schelde-Jensen.

Annonce
Arkivfoto: Morten Kiilerich

Samarbejde mellem afdelinger

Gasværksgrunden er åben alle timer i døgnet, og ifølge kultur- og idrætschefen er det vigtigt også at huske på de mange gode ting, der foregår på Gasværksgrunden.

Det er endnu ikke besluttet, hvordan kommunen vil forsøge at imødekomme udfordringerne på pladsen, men under alle omstændigheder sker det i et samarbejde med andre af kommunens afdelinger, fortæller Bodil Schelde-Jensen.

- Vi har et vældig fint samarbejde med vores kollegaer i Familie og Børnesundhed. Der tror jeg helt bestemt, at vi vil komme til at se et lidt tættere samarbejde. Så vi er opmærksomme på det og tager hånd om det, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce